Kılıçdaroğlu'ndan 18 Mart mesajı

CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu, mesajında "Özgürlük ve bağımsızlığımızın büyük destanı 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizin 108. yılı kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videolu mesajında, şu ifadelere yer verdi: Özgürlük ve bağımsızlığımızın büyük destanı #18MartÇanakkaleZaferi’mizin 108. yılı kutlu olsun. Bu emsalsiz destanı yaratan başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

ÇANAKKALE ZAFERİ

Bugün, Çanakkale Zaferi’nin bugün 108. yıldönümü. Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu’nu saf dışı bırakmak isteyen İngiltere ve Fransa Donanması 18 Mart 1915’te yenilgiye uğratıldı.

Birleşik Donanma adıyla bilinen İtilaf Devletleri deniz gücü en güçlü saldırısını 18 Mart’ta uygulamaya koydu. Ancak büyük bir direnişle karşılaşan İtilaf Devletleri başarısızlığa uğradı.

Çanakkale’de deniz ve karadaki savaşlarda binlerce asker hayatını kaybetmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı