Kobane Davası: Aysel Tuğluk soruları anlamakta ve konuşmakta güçlük çekti

Demans teşhisi konulan ve hafıza kaybı yaşadığı açıklanan eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Kobane Davası'na SEGBİS yöntemiyle katıldı. Tuğluk'un kendisine sorulan soruları anlamakta ve konuşmakta güçlük çektiği ifade edildi. Dava duruşmasının görülmesine 30 Haziran'da devam edilecek.

IŞİD’in Kobane’ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş genel başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu 21’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobane Davası’nın 14’üncü duruşması, 2’nci gününde Sincan Cezaevi Kampüsü duruşma salonunda görüldü.

Beş yılı aşkın bir süredir cezaevinde tutulan ve burada demans teşhisi konulan Aysel Tuğluk, tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'nden avukatlarının refakatiyle Kobane Davası’na Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) bağlandı.

Duvar'da yer alan habere göre, Tuğluk, konuşmakta ve mahkeme başkanının sorularını anlamakta güçlük çekti. Mahkeme başkanının Tuğluk’a geçmişte röportaj verdiği bazı haber içeriklerini sorması üzerine Tuğluk, “Benim özel bir durumum var. Hasta olduğum için kendimi ifade edemiyorum. Bu hastalıktan dolayı savunmamı daha sonra yapacağım” dedi.

Davadan aktarım yapan '6-8 Ekim Gerçekleri' isimli hesabın aktarımlarına göre Tuğluk, mahkeme başkanına savunmasını daha sonra yapacağını söyledi.

Dava duruşmasının görülmesine 30 Haziran'da devam edilecek.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" CHP'den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulsun Sokakta kazanacağız Yerel seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi