Köpeği tüfekle öldüren saldırgan serbest bırakıldı

Edirne'de bir inşaatın bahçesindeki bekçi köpeğini pompalı tüfekle vuran Yüksel Kuvanç, polis ekiplerince yakalandı. İfadesi alınan Kuvanç, serbest bırakıldı.

Edirne’de bir inşaatın bahçesindeki bekçi köpeğini pompalı tüfekle 5 el ateş ederek öldüren Yüksel Kuvanç, polis ekiplerince yakalandı.

Kuvanç ifadesinde "Defalarca söylememe rağmen bunu bağlamadılar. Bundan önce bu köpek bana defalarca saldırdı. Canıma kast etti, öfkeme yenik düştüm. Onu vurduğumda oruçluydum. Bu mübarek Ramazan gününde beni iki türlü günaha soktu. Benimde hayvanlarım var, pişmanım elbette. Günah sahibi oldum. Onlardan da şikayetçi olacağım" dedi.

İnternette de sıkça paylaşılan görüntülerde Yüksel Kuvanç'ın motosikletle Kıyık Mahallesi'ndeki bir şantiye kapısı önüne geldiği ve pompalı tüfekle 5 el ateş ederek köpeği öldürdüğü görülüyor. Kuvanç, köpeği vurduktan sonra boş kovanları toplayarak geldiği motosikletle uzaklaşıyor.

Hayvan severlerin büyük tepkisine neden olay sonrası güvenlik kameralarından tespit edilerek yakalanan Kuvanç, Cumhuriyet Polis Merkezi'nde verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Mevcut yasalara göre öldürülen hayvan sahipli ise "mal" olarak kabul ediliyor ve mala zarar verme suçundan işlem yapılıyor. Sahipsiz hayvanlara uygulanan şiddet ise ancak vahşice duygular barındırması halinde suç kabul ediliyor. Hayvana tecavüz ya da şiddet durumunda 499 lira para cezası kesiliyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İmamoğlu, Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak yanıt verdi: Sözde vicdani çıkışlarına itibar etmiyoruz Cem Küçük köşeyi döndü Özgür Özel'den 'Erdoğan görüşmesi' hakkında açıklama Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Bahçeli, Mehmet Şimşek'e sahip çıktı: Ferdi Tayfur'lu paylaşım hakkında açıklama