Koronavirüs | AB'de 2-15 yaş grubu için takviye doz gündemde

AB'nin ilaç düzenleyicisi EMA, Biontech'in takviye dozunu 12-15 yaş için değerlendiriyor.

Avrupa Birliğinin İlaç Düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Biontech-Pfizer'ın Covid-19 aşısının, 12-15 yaş grubuna takviye dozu için değerlendirilmeye başlandığını duyurdu.

EMA tarafından yapılan açıklamada, söz konusu değerlendirmenin yanı sıra, 16-17 yaş için başvurunun da alındığı ifade edildi.

Açıklamada, mevcut aşıların ve tedavilerin Omicron'un BA.2 olarak bilinen alt varyantı için etkili olduğu da belirtildi.

İki farklı aşı uygulandığında ilk doz ile takviye dozu arasındaki aralığın kısa süre içinde güncelleneceğinin, 3 aya kadar kısaltılabileceğinin bildirildiği açıklamada, ikinci takviye dozların başlatılması için henüz yeterli kanıt olmadığı kaydedildi.

EMA, Covid-19 aşıları ve tedavileriyle ilgili durumu haftalık olarak değerlendiriyor. EMA'nın kararları AB üyesi ülkeler için tavsiye niteliği taşıyor.

AA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı İran’da gergin bekleyiş Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor İsrail ile ticaret, tepkiler için değil ‘engelleme’ yüzünden kısıtlanmış