Makam katına 6 milyon TL’lik mobilya!

Dışişleri Bakanlığı, 6 Mart’ta "Dışişleri Bakanlığı Makam Katı Mobilya Alımı İhalesi" adı altında bir ihale düzenledi. Sadece Koleksiyon Mobilya Şirketi'nin katıldığı ihalede bakanlık ile firma arasında 5 milyon 990 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

İsmail ARI 

Dışişleri Bakanlığı’nın makam katına milyonlarca liralık mobilya alındığı anlaşıldı. 

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Dışişleri Bakanlığı 26 Mart’ta "Dışişleri Bakanlığı Makam Katı Mobilya Alımı İhalesi" adı altında bir ihale düzenledi. İhaleye sadece Koleksiyon Mobilya Şirketi katıldı. 

Yapılan açıklamaya göre, bakanlık ile firma arasında 5 milyon 990 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

İhale kapsamında makam katına alınan mobilyaların ayrıntıları ise kamuoyuna duyurulmadı.

BAKANLIK YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMA

Haberimizin ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, “Söz konusu ihale, Bakanlığımızı ziyaret eden her düzeydeki yerli ve yabancı misafirin ağırlandığı çok sayıda çalışma odasının ve toplantı salonunun tefrişi amacıyla, ihtiyaçlara binaen yapılmıştır. İhale süreci boyunca birden fazla şirketle görüşülmüştür" ifadelerini kullandı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Selahattin Demirtaş: Bana ceza verildi diye ‘Benden sonrası tufan’ demem İşgalciler ve saltanatçılar kaybedecek Emniyette Ayhan Bora Kaplan krizi: Mahkemeye sevk edilen 7 kişi tutuklandı 'Ayhan Bora Kaplan' krizinin ardından Ankara Emniyeti’ne yeni atama Diyanet’in öğle yemeği listesi ortaya çıktı