MetroPOLL'ün kurucusu Sencar: Mart ayından bu yana 4 puanlık kararsız AKP’li seçmen partilerine dönmüş

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar Türkiye'nin nabzı Ocak-Eylül 2022 sonuçlarını paylaşarak "Mart ayından bu yana 4 puanlık kararsız AKP’li seçmen partilerine geri dönmüş" değerlendirmesinde bulundu.

MetroPOLL Araştırma şirketinin kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, Twitter hesabından tablo paylaşarak, "Mart ayından bu yana 4 puanlık kararsız AKP’li seçmen partilerine geri dönmüş" dedi.

'Son aylarda AKP oylarının artışının kaynağını'nı tablo olarak paylaşan Sencar "Kararsız AKP’liler muhalefetteki partilere gitmiyorlar." sonucunu aktardı.

'MetroPOLL Türkiye'nin nabzı Ocak-Eylül 2022' araştırma sonucu ve Sencar'ın paylaşımı şöyle:

"Konuyla ilgilenen meraklı okuyucularımıza. Kararsızler dağıtılmadan önceki AKP oylarındaki oy artışının kaynağının kararsızlar kitlesi içindeki AKP kökenliler olduğu açık şekilde görülüyor. Mart ayından bu yana 4 puanlık kararsız AKP’li seçmen partilerine geri dönmüş.

Bunun açık anlamı kararsız AKP’liler muhalefetteki partilere gitmiyorlar. Kararsızlar içinde kalan 5 puanlık AKP’liler de geldikleri yere dönerlerse seçimde muhalefetin işi çok zor. Kanımca muhalefet bu durumdan haberdar gibi görünmüyor."

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Yeni bir ülke için ilk adım meydanlarda Milletvekili seçimleri anketi: CHP 1. parti Özgür Özel'den CHP'nin eski genel başkanlarına 'Erdoğan' telefonu Kulis | Erdoğan "olağan kongre" talimatı verdi: Hangi tarih konuşuluyor? Özel ve İmamoğlu Saraçhane'de: Taksim tam olarak özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz