MHP’li Feti Yıldız, AYM'yi üstü kapalı şekilde hedef aldı: Seçim Kanunu mesajı mı?

MHP’li Feti Yıldız, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda AYM'yi üstü kapalı şekilde hedef aldı. Yıldız, Anayasa'nın 2. maddesine aykırılık dışında, kamu yararı yönünden değerlendirmenin sadece Meclis tarafından yapılabileceğini ifade etti. CHP, yeni Seçim Kanunu'na bir süre önce AYM'ye taşımıştı; Yıldız'ın bu çıkışı, "AYM'ye Seçim Kanunu konusunda mesaj mı veriyor?" sorusunu akıllara getirdi.

HABER MERKEZİ

AKP’li Hayati Yazıcı ile birlikte Seçim Yasası’nın taslağını hazırlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Anayasa Komisyonu Üyesi Feti Yıldız’dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Sosyal medya hesabından açıklamalar yapan MHP’li Yıldız, attığı ilk tweette, bir kanun hükmünün kamu yararı yönünden Anayasa'ya aykırı düşmesi için 2. maddeyi işaret etti: "Kamu yararı düşüncesi olmaksızın yalnız özel çıkarlar için veya sadece belli kişilerin yararına olarak kanun hükmü konulamaz. Böyle bir durumun açık bir biçimde ve kesin olarak saptanması hâlinde söz konusu kanun hükmü Anayasa’nın 2. maddesine aykırı düşer."

Yıldız daha sonra, “Bu hâl dışında bir kanun hükmünün gereksinimlere uygun olup olmadığı, hangi araç ve yöntemlerle kamu yararının sağlanabileceği kanun koyucunun takdirinde olduğundan bu kapsamda kamu yararı değerlendirmesi yapmak anayasa yargısıyla bağdaşmaz” diyerek, kamu yararını değerlendirme yetkisinin Meclis'te olduğunu savundu. Yıldız böylece Anayasa Mahkemesi'ni (AYM) hedef aldı.

AYM'YE SEÇİM KANUNU MESAJI MI?

AKP ile MHP'nin Meclis'te yasalaştırdığı yeni Seçim Kanunu, CHP tarafından AYM'ye taşınmıştı. CHP, il ve ilçe seçim kurullarının oluşumları, kıdemli hakimler yerine birinci sınıf hakimler arasından kura çekimi ve üç ay içinde seçim kurullarının yeniden oluşturulması yönündeki düzenlemelerin iptalini istemişti.

MHP'li Feti Yıldız'ın bu çıkışı, "AYM'ye Seçim Kanunu ile ilgili bir mesaj mı veriliyor?" sorusunu akıllara getirdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret CHP neden erken seçim istemiyor? Sokakta kazanacağız ‘Merkez sağ’ iddiasına veda CHP’li Yavuzyılmaz: Maçın mutlaka incelemeye alınması gerekiyor