MHP’li üye hakkındaki iddialarını paylaştı: Yıldız, siyasi nüfuzunu kullanarak rant sağladı

Togo Kuleleri’nin sahibi Sinan Aygün, ilginç bir iddia ortaya attı. Aygün Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki MHP’li üyenin siyasi nüfuz kullanarak rant elde ettiğini öne sürdü

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan imar değişikliği kapsamında sınırsız inşaat izni verildiği ortaya çıkan Togo Kuleleri’nin sahibi Sinan Aygün’ün, MHP’li bir belediye meclis üyesi hakkında kendisine iletilen iddiaları WhatsApp üzerinden siyasetçilere gönderdiği öne sürüldü. Aygün’ün telefonundan siyasetçilere gönderdiği iddia edilen ve ABB Belediye Meclisi Başkanvekili Mehmet Yıldız’ın siyasi nüfuzunu kullanarak imar değişikliği yaptırdığını ileri süren mail, Ankara’daki iş insanlarına da yönlendirildi.

Ankara Ticaret Odası eski başkanı Sinan Aygün’ün, “Benden 25 milyon TL rüşvet istendi” iddiasıyla gündeme gelen Ankara’daki Togo Kuleleri arazisinin imar planlarında yapılan değişikliklerin hukuksuz bulunarak mühürlenmesinin ardından yaşanan tartışmalar yeni bir boyut kazandı. İnşaatı yüzde 90 oranında tamamlanan kulelerin mühürlenmesiyle ABB Başkanı Yavaş’ı hedef alan Sinan Aygün’ün, ABB Belediye Meclisi Başkanvekili Yıldız ile ilgili iddiaları da yakın çevresine ve siyasetçilere yaydığı öğrenildi.

Aygün’ün WhatsApp’ından, siyasetçilere gönderildiği ileri sürülen mailde şu ifadeler yer aldı: “ABB Başkanvekili Mehmet Yıldız, Togo Kuleleri’nin imara uygun olmadığı gerekçesiyle Meclis’e önerge verdi. Aynı Mehmet Yıldız, kendisine ait olan ve Mogan Piknik Alanı’nın önündeki (…) parselde yer alan akaryakıt alanının imar planını siyasi nüfuz ile değiştirdi. Parselde yapılan bu plana üçüncü şahıslar dava açmış olsa da siyasi nüfuz ile Gölbaşı Belediyesi’nde işler döndürülmektedir.”

Ahmet G. İmzası ile Sinan Aygün’e gönderilen, ardından ise Ankara’daki siyasetçilere servis edilen mailin sonunda, şunlar kaydedildi: “Kendileri için olunca normal olan her türlü plan değişikliği, Sinan Aygün’e gelince, ‘İmara uygun olmadığı’ gerekçesiyle önerge verilmiştir. Bu iki yüzlülüğü Sinan Bey’in takip edeceğini umarım.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret CHP neden erken seçim istemiyor? Sokakta kazanacağız Yerel seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi ‘Merkez sağ’ iddiasına veda