Millet İttifakı arayı açıyor

HABER MERKEZİ

Son yayımlanan anket sonuçlarına göre Millet İttifakı farkı açıyor. Geçen yıla göre iftar sofrasını kurarken zorlandığını söyleyenlerin oranı yüzde 69,4. CHP’li Özel ise partisinin yüzde 28 bandında olduğunu ileri sürdü.

ORC Araştırma, son yaptığı seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre Millet İttifakı, Cumhur İttifakı ile arasındaki oy farkını açtı. Son anket 31 Mart - 3 Nisan 2022 tarihleri arasında 41 kentte 3 bin 540 kişi ile yüz yüze yapıldı. Buna göre Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 36,6’ya düştü, Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 40,2’ye yükseldi. Nisan ayı anketinde partilerin oy oranları ise şöyle sıralandı: AKP yüzde 28,4, CHP yüzde 23,2, İYİ Parti yüzde 17, HDP yüzde 9,1, MHP yüzde 8,2, Gelecek Partisi yüzde 3,2, DEVA Partisi yüzde 2,7.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise partisinin yaptırdığı anketlerin sonucunu paylaştı. Özel, anket sonuçlarında CHP’nin oy oranının 27-28-29 bandında olduğunu öne sürdü. AKP’nin oy oranının ise yüzde 30-32 bandında olduğunu iddia etti. Özel, Cumhur İttifakı’nın bir diğer üyesi MHP’nin ise yeni seçim barajıyla kabul edilen yüzde 7’lik barajın altında kaldığını ve oy oranın yüzde 4 olduğunu savundu. tv100’de konuşan Özel, "Muhteşem bir ikinci yüzyıl seçim beyannamesi geliyor" dedi ve ekledi: "Size şöyle tasvir edeyim. Nasıl bir seçim beyannamesi? Türkiye Cumhuriyeti seçim tarihinde belli seçimlerdeki belli beyannameler kritiktir. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi 2015 yılındaki CHP’nin seçim bildirisiydi. Seçimlere 3 ay kala kongreye gitmemizi kimse bizden istemesin. Biz ayrıca her an bir erken seçiminde bulunan bir parti olarak dönüp de mahalle ilçe il kongreleri yapacak değiliz. Gündeme bomba gibi düşecek bir seçim bildirgesine herkes hazır olsun." Yeni seçim yasasını Anayasa Mahkemesi’ne götürmeyeceklerini belirten Özel, “Çok büyük bir kararsız kitle var. O kararsız kitle dağıtıldığında oluyor ama kararsız kitle AK Parti’den, bir buzdağından kitlenin koptuğu gibi gidiyor. Bu kararsızları aritmetiksel dağıtırsanız AKP lehine bir dağılım gösteriyor ama o kitle oradan kopmuş. Seçimden CHP birinci parti olarak çıkacak. O yüzden bir korkumuz yok” açıklamasını yaptı.

SOFRA KURMAK HAYAL

Aksoy Araştırma da ekonomik krizin hanelere etkisini araştırdı. Araştırmaya katılanlara, "Geçen seneki iftar sofrasını bu sene ekonomik olarak ne kadar rahat hazırlıyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 69,4’ü "İftar sofrasını kurarken çok zorlanıyorum/zorlanıyorum" cevabını verdi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın manda yoğurtlu, Medine hurmalı, kestane ballı tarifi ise araştırmaya katılanların tepkisini çekti. Katılımcıların yüzde 58,9’u bu açıklamayı beğenmediğini aktardı. Aksoy Araştırma’nın anketine göre, bu pazar bir seçim olsa AKP yüzde 30,2, CHP yüzde 28,8, İYİ Parti yüzde 13,3, HDP yüzde 10,2, MHP yüzde 8,4 oy alma ihtimaliyle karşı karşıya.

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" CHP'den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulsun Sokakta kazanacağız Yerel seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi