Milli Park Sinpaş’tan alındı: "Bugünkü kararla bir aşama daha geçmiş durumdayız"

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yürütülen Sinpaş GYO projesiyle meydana gelen doğa katliamı olayında, Marmaris Kent Konseyi üyeleri kazanım elde etti. Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, “Bugünkü kararla bir aşama daha geçmiş durumdayız" dedi.

BirGün EGE

Muğla’nın Marmaris ilçesi Kızılbük’te Sinpaş GYO, hukuku hiçe sayarak doğayı talan etmeye devam ederken, inşaat alanında dört gün boyunca nöbet tutan Marmaris Kent Konseyi üyeleri kazanım elde etti. Milli Park’ın girişindeki kapı açıldı. Milli Park’ın içerisine giren Marmaris Kent Konseyi ve Ekolojik Mücadele Komitesi, diğer girişteki kapıya giderek nöbete devam edeceklerini belirtti.

Ülkenin en önemli koylarından Kızılbük’te inşaatı süren Sinpaş GYO projesine ilişkin mahkemenin "çevresel etki değerlendirme(ÇED) gerekli değildir" kararı sonrası, Marmaris Belediyesi inşaatı mühürledi. Mahkeme kararına rağmen şirket, önceki gün, gece yarısı inşaat alanına beton mikseri sokarken görüntülendi.

Dört gün boyunca inşaat alanında nöbet tutan Marmaris Kent Konseyi de Milli Parklar Müdürlüğü’ne yazı yazarak bilgi edinme talebinde bulundu. Yazıda, İçmeler Aşıklar tepesinde bulunan Milli Park alanına giriş kapısını kilitli tutulduğunu ve kapının anahtarını da alanda dinamit kullanarak patlatma yapan Sinpaş firmasının yetkililerine teslim edildi belirtilerek, Milli Park’a giriş kapılarının kontrolü 3’üncü şahıslara verilmesinin hukuki dayanağının ne olduğu soruldu.

Bilgi edinme başvurusundan sonra Milli Parklar Müdürlüğü’nden gelen yetkililerin Sinpaş firmasının kapıya koyduğu güvenliği alandan uzaklaştırarak kapıyı tamamen açtığı öğrenildi. Sinpaş’ın Milli Park’ın içine bir kapı daha yaptığını gördüklerini söyleyen Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, nöbete burada devam edeceklerini dile getirdi.

Beytekin, “Bugünkü kararla bir aşama daha geçmiş durumdayız. İçeride tahrip edilen alanı görüntüledik. Şirket bilirkişi keşfinden sonra bile büyük bir tahribat yaratmış. Parkın ortasına ikinci bir kapı daha yapmışlar. Bu kapı da hukuksuz ve kanunsuz. Bugünden itibaren ikinci kapının önünde mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Çanakkale kül soluyacak Gülten belgeseli izleyiciyle buluşuyor İzmir’in 1 Mayıs tarihi TOKİ inşaatında hatalar olduğu ortaya çıktı İklim krizi ‘sinek kâbusu’ yarattı