Mülkiyeliler Birliği öğrencilere yönelik saldırıya ilişkin suç duyurusunda bulunulacak

Mülkiyeliler Birliği, Ankara Üniversitesi’nde düzenlenen sempozyuma,  “Rektör Erkan İbiş de katılacak” gerekçesiyle alınmayan ve özel güvenliklerce darp edilen öğrencilere sahip çıkılacağını açıkladı. Açıklamada, yaşananlara ilişkin suç duyurusunda bulunulacağını belirtilerek, “Üniversiteler şiddetin hakim olduğu kurumlar olmamalıdır” denildi

BirGün/Ankara

Mülkiyeliler Birliği, Türk Tabipleri Birliği, TMMOB ve Eğitim Sen, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 19 Kasım’da yaşanan şiddete tepki gösterdi. Mülkiyeliler Birliği’nden yapılan açıklamada, güvenlik görevlilerinin öğrencilere saldırısı sert bir dille kınanarak, “Üniversiteler şiddetin ve şiddet dilinin hakim olduğu kurumlar olmamalıdır” denildi.

Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Dinçer Demirkent, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yaşananlara ilişkin suç duyurusunda bulunulacağını belirtti. Olayların ardından açıklama yapan okul yönetiminin, öğrencileri suçlayıcı bir dil kullandığının altını çizen Demirkent, “SBF Dekanlığı ve Ankara Üniversitesi Yönetimi, darp edilen akademisyenlerin ve öğrencilerin can güvenliğinin sağlanmamasına yönelik hiçbir açıklama yapmamıştır” dedi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

CHP eski Milletvekili İlhan Cihaner de Ankara Üniversitesi’nde yaşananlar ile öğrencilerin eğitim hakkının engellendiğini ifade ederek, “OHAL fırsatçılığı ile çolaklaştırılan üniversitenin şimdi de başka bir tehdit altında olduğunu görüyoruz” diye konuştu. Öğrencilere saldıranlar güvenlik görevlileri hakkında, “Görevi kötüye kullanmak” gerekçesiyle suç duyurusu açılacağını söyleyen Cihaner, davanın takipçisi olacağının altını çizdi.

DEHŞETLE İZLEDİK

Açıklamaya, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da destek verdi. Öğrencilerin can güvenliğine sahip çıkmak için yaşananların takipçisi olacaklarını kaydeden Koramaz, şunları söyledi:

“Yaşananları dehşetle izledik. Üniversite tarihinin en büyük akademik kıyımını gerçekleştiren Rektör Erkan İbiş’in fakültenin düzenlediği etkinliğe öğrencileri almaması kabul edilemez. Faşist güruha izin verilmesi de asla kabul edilebilir bir durum değil. Fakülte yönetiminden doyurucu bir açıklama beklerdik. Ancak yapılan açıklama, öğrencileri suçlamaktan ibaret… Yapılması gereken, suçlayıcı ve nefret dilini kullanan herkese karşı mücadeleyi büyütmektir.”

ÜNİVERSİTELER ÖZGÜRLÜK ALANLARIDIR

Eğitim Sen Yükseköğretim Sekreteri Özgür Bozdoğan ise yaşananların münferit olmadığını söyledi. Bozdoğan, üniversite yönetiminin üniversitelerin özgürlük alanları olması gerektiğini kabul etmek zorunda olduğunu belirterek, “Bizler de eğitim emekçileri olarak bu saldırıya karşı her türlü demokratik hakkımızı kullanacağız” ifadesini kullandı.

YANLARINDA OLACAĞIZ

Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut da saldırıyı kınadığını belirtti. Bulut, nefret ve şiddet söyleminin devletin hemen her kademesinde bulunanlara sirayet ettiğini vurgulayarak, “Bu dilin kaldırılması için eğitim kurumlarına büyük sorumluluk düşüyor. Değerli bir geleneği yaşatan Mülkiyelilerin yanlarında olacağız” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı