Müşteki polisler: Boğaziçi eyleminde zarar gördük, sanıklardan şikâyetçiyiz

Kadıköy'de düzenlenen Boğaziçi eylemine katılan 23 kişinin yargılandığı davada, müşteki polisler dinlendi. “Canımızı korumaya çalıştık” iddiasında bulunan polisler, eylemcilerin cezalandırılmasını istedi.

İstanbul Kadıköy’de Boğaziçi direnişi kapsamındaki eylemle katılan 23 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, ‘suçtan zarar gördüğünü’ iddia eden 6 polis ile bazı sanıkların avukatları katıldı.

Duruşmada dinlenen müşteki polis Ö.F.K, Kadıköy'deki toplanma sırasında çevik kuvvet olarak tedbir aldıklarını belirterek, ‘dağılmaları yönünde birçok kez uyarıda bulunulan grubun ayrılmadığını’ öne sürdü. Ö.F.K, “Sanıklardan şikayetçiyim” diye konuştu. Diğer müşteki polisler B.K. ve A.B. da benzer şekilde ifadeler verdi.

Sanık avukatları ise müvekkilleri hakkında verilen adli kontrol kararlarının kaldırılmasını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar hakkında verilen adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına yönelik talepleri reddetti.

Dosyanın bilirkişiden dönüşünün beklenmesine karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından üniversitede direniş başlamış, 2 Şubat 2021’de ise Kadıköy’de kitlesel bir miting gerçekleştirilmişti. Mitingde polis, eylemcilere sert müdahalede bulunmuş ve çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Melih Bulu, 15 Temmuz 2021’de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle görevden alınmıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı