Mutant virüs yayılıyor, illere göre vaka sayıları açıklansın

Oktay Evsen

Türk Tabipleri Birliği'nden (TTB) Covid-19’dan mutasyona uğrayan ve Türkiye’de de hızla yayıldığı bilinen mutant virüse ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi.

Açıklamada, “Sahadan mutant virüs oranlarında ciddi bir artış olduğu bilgileri geliyor. Sağlık Bakanlığı güncel tüm verileri açıklamalı, yeni vaka artışına yönelik mücadele stratejisini kamuoyu ile paylaşmalıdır” denildi.


Sağlık Bakanlığı’nın geçen hafta yayımladığı haftalık vaka sayısı haritasında da yüksek riskli illerin sayısında artış olduğunu hatırlatan TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, BirGün’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Özellikle Karadeniz’de ve ülke genelinde vaka sayısının artmasıyla mutant virüsün yayıldığını anlıyoruz. Mutant virüste bulaşıcılık hızı yüzde 30 ile 70 oranında daha fazla. Sağlık Bakanlığı, bu konuda net bir açıklama yapmıyor. Mutant virüslere ilişkin bilgiler laboratuvar çalışmalarıyla ortaya çıkıyor. Bakanlığın mutant virüsle ilgili olarak hangi illerde ne kadar hasta olduğunu ve şu anki bulaş durumunu açıklaması gerekiyor.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Cem Küçük köşeyi döndü İmamoğlu, Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak yanıt verdi: Sözde vicdani çıkışlarına itibar etmiyoruz Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Özgür Özel'den 'Erdoğan görüşmesi' hakkında açıklama İstanbul'da '1 Mayıs' ablukası!