ODTÜ’de diploma engeli

Rektörlük mezuniyette yeni engel çıkardı. ODTÜ'de, bölümlerdeki törenleri boykot eden mezunların diplomaları Öğrenci İşleri tarafından toplandı.

Haber Merkezi

ODTÜ rektörünün daha önce yapılan protestoların ardından “güvenlik” bahanesiyle Devrim Stadyumu’nda mezuniyet törenini engelleme çabalarına rağmen 6 Ağustos’ta mezuniyet töreni yapılacak.

Öğrencilerin diplomaları ise Rektörlüğün talimatıyla 2-5 Ağustos tarihleri arasında bölümlerinde verildi ancak pek çok öğrenci, bölüm önlerinde gerçekleştirilen diploma törenlerini boykot etti. Diploma törenlerine katılmayan öğrencilerin diplomaları Öğrenci İşleri tarafından alındı. Tarih Bölümü Başkanlığının bölüm öğrencilerine gönderdiği bir mailde, 4 Ağustos’ta diplomaların katılan öğrencilere dağıtılmasının ardından Öğrenci İşlerinden bir görevlinin gelip tutanak karşılığında kalan diplomaları teslim aldığı duyuruldu. Bu nedenle boykota katılan öğrenciler yarın yapacakları törene diplomasız katılmak zorunda kalacaklar.

Mezuniyet töreninde stadyumun yasaklanmasına ilişkin Evrensel’e konuşan Mimarlık Öğrencisi Özge Dalaklı, “Tüm ODTÜ öğrencileri gibi ben de mezun olduğum günü Devrim Stadyumu’nda pankartlarımızı taşırken ve ailem beni stadyumda izlerken hayal ettim. ODTÜ’de geçirdiğim 5 senede de bu okul bana geleneklerin ne kadar değerli olduğunu gösterdi hatta öğretti diyebilirim. Devrim Stadyumu’nda olacak mezuniyetimiz güvenlik bahanesiyle iptal edilince de ben de herkes gibi ilk önce hayal kırıklığına uğradım. Bu hayal kırıklığı zamanla öfke ve bu arkası doldurulmamış karara karşı durma hissiyle pekişti” dedi.

ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama 3. Sınıf öğrencisi, aynı zamanda Mimarlık Topluluğu üyesi olan Bilge Avcı, öğrencilerin hocalarına gönderdikleri maillerle sürecin başladığını anlattı. Forumlar düzenleyerek ve her fakültede ayrı ayrı tartışarak tepkilerin buraya kadar geldiğini ifade eden Avcı, öğrenciler ve hocaların birlikte hareket ettiğini, toplulukların bildiriler yayınladığını söyledi. Mezun öğrencilerin yanı sıra alt sınıfların da desteğinin çok önemli olduğunu dile getiren Avcı, “Ulaşamadığımız mezunlara ulaştık, gruplar açıldı, tartışmalar yapıldı. 'Boykot edeceğiz ama içeriği nasıl olacak?' sorusu tartışıldı. Mimarlık öğrencileri ise bu töreni bir eylemliliğe çevirdi. Kürsüde bildiri okuyup 6 Ağustos'a çağrıda bulundu” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı