ODTÜ’lü öğrenciler ifadeye çağrıldı

DİLEK YEĞİN

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü’nün yurt yapımı için 49 yıllığına Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) devrettiği arazide öğrenciler dört aydır direniyor. Direnişin 120’nci gününde 11 öğrencinin daha Güvenlik Şube’ye ifade vermeye çağrılması üzerine Kavaklık’taki öğrenciler sürece ilişkin bir açıklama yaptı.

Baştan sona hukuksuz olan KYK yurdu projesinde yasalara uyulmasını isteyen öğrencilerin karşısına çıkan karakol davetleri ve savcılık soruşturmalarına yenilerinin eklendiği belirtilen açıklamada öğrenciler, “Müdahale günü ve takip eden süreçte gözaltına alınan arkadaşlarımız, ifadeye çağrılan 11 arkadaşımız, ODTÜ’lü olsun olmasın bu süreçte yanımızda olan hiçbir arkadaşımız, yalnız değildir. Hukuki sürecin takipçisi olacağız” dedi. Öğrenciler direniş taleplerine, “Başlatılan hukuki süreç derhal arkadaşlarımızın lehine sonlandırılmalıdır” maddesini ekledi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı