Öğrenciden ‘çıktı ücreti’ alınıyor

İstanbul Üniversitesi'nde öğrencilerden çıktı parası ücreti olarak 1 lira alındığı ortaya çıktı. Dilekçe ve fotoğrafa rağmen rektörlük suçlamaları kabul etmedi.

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde çalışan Y.Ö., kağıt ve yazıcı kartuşu maliyeti üniversite tarafından karşılanmasına rağmen öğrencilerden 1 lira çıktı ücreti alındığını üniversite yönetimine bildirdi.

Üzerinde “Çıktı alma ücreti 1 TL’dir” yazan yazıcının fotoğrafını da dilekçesine ekleyen Y.Ö., “Elde edilen gelirin ise kim ve nerelere harcandığı bilinmemektedir” diyerek konunun araştırılmasını istedi.


İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, yazıcı kartuşu ve kağıt üniversite yönetimi tarafından karşılanmasına rağmen, öğrencilerden çıktı başına 1 TL ücret alındığı iddia edildi. Öğrencilere çıktı verilen yazıcının üzerinde, “Çıktı alma ücreti 1 TL’dir” yazan kağıt asıldı. Üniversitede görevli Y.Ö., üniversite yönetimine başvurdu ve rektörlüğün konuyu incelemesini talep etti. Y.Ö., dilekçesine, üzerinde “Çıktı alma ücreti 1 TL’dir” yazan yazıcının ve öğrencilerden alınan paraların toplandığı kilitli kutunun fotoğraflarını da ekledi.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Y.Ö.’ye verdiği yanıtta, öğrencilerden çıktı ücreti alınmadığını, yazıcının üzerinde de “Çıktı alma ücreti 1 TL’dir” yazısı bulunmadığını savundu.

ANKA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf ortaya çıktı: Kuryeden 'görev tamam' pozu Ekrem İmamoğlu'ndan 2028 mesajı: Adaylar şimdiden belli mi? CHP'li Adıgüzel'den 'makam aracı' tepkisi: "Ali Erbaş, Bakara Suresi'nden muaf mı?"