Özge Kandemir davasında hafriyat şoförüne 3 yıl hapis

Kadıköy’de Özge Kandemir’in ölümüne sebep olan hafriyat kamyonu şoförüne 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Karar tepki çekti

İstanbul Kadıköy’de 7 Ekim 2016 tarihinde 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Özge Kandemir’in ölümüne, arkadaşı Büşra Özsayın’ın da yaralanmasına neden olan hafriyat kamyonu şoförü Aydın Yanık hakkında karar verildi. Şoför Yanık’a, ‘taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Aile, karara tepki gösterdi.

İfadesini değiştirdi
İstanbul Anadolu Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasında tutuksuz sanık Aydın Yanık ve avukatı ile Özge Kandemir’in babası Rıza Oktay Kandemir ve avukatı Ömer Gedik hazır bulundu. Baba Rıza Oktay Kandemir, sanığın cezalandırılmasını istedi. Daha önce vermiş olduğu ifadede Kandemir ve yanındaki arkadaşlarını kaldırımda gördüğünü ifade eden Yanık, son sözünde Kandemir’in kaza sırasında yolda olduğunu iddia ederek, “Ben kazanın oluşu esnasında maktulü kaldırımda görmüştüm, ancak maktul yoldaymış. Yola nasıl indiğini anlamadım. Dönüş esnasında kasanın arka tarafında çantası takılıyor, bu şekilde vefat ediyor” dedi.

‘İyi hal’ de uygulandı
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, oy çokluğu ile sanığa “taksirle Özge Kandemir’in ölümüne ve bir kişinin de yaralanmasına” neden olmak suçundan 4 yıl hapis cezası verdi. Bu cezayı “iyi hal” indirimi ile 3 yıl 4 aya indiren mahkeme, sanığın ehliyetinin de 2 yıl süre ile geri alınmasına karar verdi.

Mahkeme başkanı karara itiraz etti
Mahkemenin Başkanı İbrahim Temir ise, mahkemenin kararına muhalif kaldı. “Taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olmak” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanan sanığın, suçtaki kusurunun ağırlığı nedeni ile üst sınıra yakın bir ceza verilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Temir, sanığın karar ile birlikte tutuklanması gerektiğini de belirtti. Temir, bu gerekçelerle çoğunluk tarafından alınan karara katılmadığını ifade etti.

‘Karara itiraz edeceğiz’
Karara itiraz edeceklerini belirten baba Kandemir, “Yalnızca Kadıköy civarında 41 kişi parkta yürürken, kaldırımdayken trafik terörüne kurban gitti. Bu tür kararlar trafik terörünü olağanlaştırıyor” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı Taksim 1 Mayıs’la özdeştir! Erden Timur: Tarikatçı dendiği için Alevi olduğumu söylemek zorunda kaldım Sosyalistlerden ortak açıklama: 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere Saraçhane’de buluşalım!