Özgür Aybaş'a zamları bildirdiği gerekçesiyle ceza kesildi, paylaştığı içkili fotoğraf reklam sayıldı

Tekel Bayileri Platformu Başkanı olarak bilinen Özgür Aybaş'a Tütün ve Alkol İdaresi Başkanlığı tarafından içki ve sigaraya gelen zamları bildirmesi ve paylaştığı bir fotoğrafta içki markasının gözüktüğü gerekçesiyle para cezası kesilecek.

Tekel Bayileri Platformu Başkanı olarak bilinen Özgür Aybaş, kişisel hesabından içki içerken paylaştığı fotoğraf Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet edildi.

Şikayet üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tütün ve Alkol İdaresi Başkanlığı; paylaştığı söz konusu içkili fotoğrafta markanın yer alması ve içki fiyatlarına gelen zamları markalara göre duyurması 'gerekçesiyle' Aybaş'a 50 bin ile 250 bin lira arasında ceza kesecek.

İçki ve sigaralara gelen zamları sosyal medya hesabından duyurmasıyla sıkça gündeme gelen Özgür Aybaş'ın "Köyde erken kalkıyor insan, sabah birası candır" notuyla 9 Haziran 2022 tarihinde paylaştığı ve bir içki markasının gözüktüğü fotoğraf CİMER'e şikayet edildi.

Gelen şikayet üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tütün ve Alkol İdaresi Başkanlığı, hem fotoğrafı hem de duyuruları gerekçe göstererek Aybaş’a tebligat gönderdi. Başkanlık, Aybaş’ın ‘Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü’ hakkındaki kanunu ve ‘Tütün Mamülleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar’ hakkındaki yönetmeliği ihlal ettiğini savundu.

Tebligatı sosyal medyadan paylaşan ve 50 bin ila 250 bin lira ceza kesileceğini duyuran Aybaş, şunları yazdı: “Biraz önce Tebligat geldi. Tütün ve alkollü içkiler fiyat paylaşımı son. Tüketici ile paylaşım yapmanın yasak olduğu gerekçesi ile reklam yaptığım kanaati oluştuğundan 50 bin TL ile 250 bin TL arası idari para cezası kesilecek. İçki içerken bardağın üzerinde içki firmasının ismi, logosu olması dahi ceza"

Aybaş'ın paylaşımı şu şekilde:

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı Erden Timur: Tarikatçı dendiği için Alevi olduğumu söylemek zorunda kaldım Ekrem İmamoğlu'ndan 2028 mesajı: Adaylar şimdiden belli mi?