Özgür Özel'den Sinan Ateş iddianamesine tepki: "Gerçek gizlenmeye çalışılıyor"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı eski Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianameye tepki gösterdi. Özel, "Sinan Ateş suikasti tam anlamıyla aydınlanana kadar peşini bırakmayacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianamenin ‘kamuoyunun bildiği pek çok gerçeği gizlemeye çalıştığını’ söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayete ilişkin soruşturmayı iki yıl dört ay sonra 29 Nisan’da tamamlamıştı. İddianamede 22 kişiye ‘tasarlayarak öldürme’ suçu yöneltilmişti.

Sinan Ateş davasında iddianame yazıldı. İddianamede 22 isim yer alırken Sinan Ateş’in neden öldürüldüğü, bilirkişi  raporunda yer alan  telefon yazışmalarına ilişkin kayıtlara neredeyse hiç değinilmemesi dikkat çekti. Yazılan iddianame ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iddianame ile ilgili, “kamuoyunun bildiği pek çok gerçeği gizlemeye çalışıyor” değerlendirmesini yaptı.

Özel, Twitter‘dan şunları yazdı:

 “Sinan Ateş suikastine ilişkin hazırlanan iddianame, oluşturulan sis perdesini aralamak şöyle dursun, kamuoyunun bildiği pek çok gerçeği gizlemeye çalışıyor. Sinan Ateş suikasti tam anlamıyla aydınlanana kadar peşini bırakmayacağız.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
BirGün’ün ortaya çıkardığı skandalın ardından Bakanlık'tan müdahillik talebi Gültan Kışanak Diyarbakır'da: Arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşuncaya kadar biz de özgür değiliz Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Rejimin harcında faşizm ve zulüm var var Selahattin Demirtaş: Bana ceza verildi diye ‘Benden sonrası tufan’ demem