Pakistan'da Çinli mühendislere bombalı intihar saldırısı: 6 kişi hayatını kaybetti

Pakistan'da bir baraj projesinde çalışan Çinli mühendislerden oluşan bir konvoya intihar saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu altı kişi hayatını kaybetti.

Pakistan'ın kuzeydoğusundaki Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Şangla bölgesindeki bombalı saldırısı sonucu 5'i Çinli 6 kişinin öldüğü bildirildi.

Polis, bir intihar bombacısının patlayıcı yüklü bir arabayı Çinli işçileri taşıyan bir otobüse doğru sürdüğünü ve patlattığını bildirdi.

Saldırıda Pakistanlı şoförle birlikte en az beş Çin vatandaşının öldüğü ifade edildi.

Saldırıda ölen Çinlilerin, Çin Gezhouba Şirketi tarafından Dasu'da inşa edilmekte olan hidroelektrik santrali projesinde çalışan mühendisler olduğu aktarıldı.

Şangla'da görevli polis memuru Bakhat Zahir, saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Zahir, saldırının, patlayıcı dolu aracın, başka bir araca çarpmasıyla düzenlendiğini ifade etti.

Saldırı sonucu araçtaki sürücünün yanı sıra 5 Çinli yolcunun hayatını kaybettiğini belirten Zahir, yolcuların inşaat işçisi ve mühendis olduklarını söyledi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Ne Gazze’ye gidebildi ne de Beyaz Saray’a İsrail basını yazdı: Netanyahu'nun tutuklanma gerginliği “Filistin’e destek” protestoları: Üniversite eylemleri ABD’den Kanada’ya sıçradı İspanya basınında gündem Arda Güler Louvre Müzesi'nde yeni dönem: Mona Lisa'nın yeri değişiyor