Pandora’nın kutusu açıldı bir kere

Fransa’da Sarı Yeleklilerin protesto ettiği akaryakıt zamlarının 2019 yılı için iptal edildiği açıklandı. Fransız basının Elysee kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, daha önce 6 aylığına askıya alınan akaryakıt zamları gelecek yıl için iptal edildi. Başbakan Edouard Philippe, bugün Ulusal Meclis’te yaptığı konuşmada, akaryakıt zamlarının alım gücüyle ilgili iyi bir çözüm bulunamaması durumunda iptal edebileceklerini belirtmişti.

Sol partilerden güvensizlik oyu
Fransa Parlamentosu’ndaki üç sol partinin, Macron hükümetine karşı güvensizlik oyu önergesi vermek için anlaştığı açıklandı. Fransız BFMTV kanalının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, üç parti arasında, Jean-Luc Melenchon liderliğindeki Boyun Eğmeyen Fransa, Fransa Komünist Partisi ve ülkeyi 2017 başkanlık seçimlerinden önce yöneten Sosyalist Parti var.

İktidarın kibir ve umursamazlığı tetikledi
Vergi zammının iptalinin protestoları bitirmeyeceğini ifade eden Libération: “Bu önlemler, on gün önce açıklanmış olsaydı, protestoları sona erdirirdi. Ama toplumsal hareketler, bunlara katılan insanları da değiştirir. Öncesinde hayatın zorluklarını tek başlarına, utanç ve yalnızlık hissi içinde göğüslemek zorundaydılar. Oysa şimdi Sarı Yelekler toplu eylemin esrikliğine, dayanışmanın heyecanına ve karşılıklı kabul duygusuna kapılmış durumda. Aynı zamanda büyük medya ilgisinin sık rastlanmayan keyfini ve ülke siyasetinde bir rol oynamanın gururunu hissediyorlar... İktidarın kibirli umursamazlığı, Pandora’nın Kutusu’nu açtı bir kere.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı İran’da gergin bekleyiş Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor İsrail ile ticaret, tepkiler için değil ‘engelleme’ yüzünden kısıtlanmış