Polisten öğrenciye 'Ajanlık' teklifi

İzmir'de polis Öğrenci Kolektifleri üyesi bir üniversite öğrencisine 'ajanlık' teklif etti. Konuya ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi’nde basın açıklaması düzenledi.

Ege'de Birgün'ün haberine göre, Eğitim-Sen’in de destek verdiği basın açıklamasında, içlerinden birinin isminin Salim olduğu belirtilen üç polis memurunun, bir üniversite öğrencisine Öğrenci Kolektifleri ile ilgili bilgi vermesi için ajanlık teklifi ettiği belirtildi.

Açıklamada, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencinin askerlik işlemleri bahane edilerek Pınarbaşı Karakolu’na çağırılarak karakolun önüne gelen ve İzmir TEM ekibinden olduklarını iddia eden 3 kişi tarafından tanıdığı tanımadığı çeşitli isimler hakkında ve ailesiyle, özel hayatıyla, dünya görüşüyle alakalı sorular sorulduğu söylendi.

Öğrenci Kolektifleri tarafından, konu ve konuda bahsi geçen kişiler hakkında 26 Kasım 2018 tarihinde İHD’ye başvuruda bulunarak, taciz ve tehdit devam ettiği takdirde kişilerin eşkalleri üzerinden suç duyurusunda bulunulacağını bildirdikleri ifade edildi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu Ekrem İmamoğlu'ndan 2028 mesajı: Adaylar şimdiden belli mi? Erden Timur: Tarikatçı dendiği için Alevi olduğumu söylemek zorunda kaldım Mehmet Uçum'dan '50+1' vurgulu yeni anayasa mesajı