Pompeo iddia etti: Koronavirüs Vuhan’daki laboratuvarda yapıldı

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Trump'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayı yineleyerek, "Koronavirüs Vuhan’daki laboratuvarda yapıldı. Rahatlıkla söyleyebilirim ki virüsün Vuhan’da bulunan laboratuvardan geldiğine dair çok sayıda kanıt mevcut" iddiasında bulundu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin’i salgın nedeniyle dünyayı bilgilendirmediği için suçlayarak, "Koronavirüs Vuhan’daki laboratuvarda yapıldı" iddiasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kaynağına ilişkin açıklama yaptı.

"Koronavirüs Vuhan’daki laboratuvarda yapıldı" iddiasında bulunan Pompeo, "Rahatlıkla söyleyebilirim ki virüsün Vuhan’da bulunan laboratuvardan geldiğine dair çok sayıda kanıt mevcut’’ dedi.

Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği koronavirüsün insan yapımı olduğunu, yarasa veya hayvan pazarından kaynaklanmadığını ortaya koyan kanıtlara sahip olduklarını öne sürdü. Pompeo, "Şu ana kadar birçok uzman bu virüsün insan yapımı olduğunu düşünüyor. Buna inanmamak için hiçbir neden yok’’ yorumunda bulundu. Pompeo, konuşmasının devamında Çin’i salgın konusunda dünyayı bilgilendirmedikleri konusunda suçladı.

ABD’de toplam koronavirüs vaka sayısı 1 milyon 165 bin 953’e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 67 bin 595’e ulaştı. ABD koronavirüs salgınının merkez üssü konumunda bulunurken, salgın nedeni ile en fazla can kaybının yaşandığı ülke oldu.

TRUMP 'KANIT GÖRDÜM' İDDİASINDA BULUNMUŞTU

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Çin'in Vuhan kentindeki bir laboratuvardan çıktığına ilişkin kanıtları gördüğünü ancak detay paylaşamayacağını açıklamıştı.

DNI: VİRÜS İNSAN YAPIMI DEĞİL

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü (DNI), yeni tip koronavirüsün ''insan yapımı'' olmadığı ve ''genetiğiyle oynanmadığı'' sonucuna ulaştığını açıklamıştı.

DNI'dan yapılan açıklamada, "İstihbarat Topluluğu, Covid-19 virüsünün insan yapımı veya genetik olarak değiştirilmediğine dair bilimsel verilerle hemfikir" ifadesine yer verilmişti.

Açıklamada, "salgının kaynağının enfekte hayvanlarla temas ya da bir Çin laboratuvarında kaza sonucu ortaya çıkıp çıkmadığının ise araştırıldığı" belirtilmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı İran’da gergin bekleyiş Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor İsrail ile ticaret, tepkiler için değil ‘engelleme’ yüzünden kısıtlanmış