Raul Castro, Küba Komünist Partisi Genel Sekreterliği görevinden ayrıldı

Raul Castro, Komünist Partisi Genel Sekreterliği görevinden ayrıldı. Castro'nun yerine Miguel Díaz-Canel seçildi.

Eski Küba Devlet Başkanı ve Küba Komünist Partisi Genel Sekreteri Fidel Castro'nun kardeşi olan Raul Castro'nun Komünist Partisi Genel Sekreterliği görevinden ayrıldığı belirtildi. Castro, yerini Miguel Díaz-Canel'e bıraktı.

RAUL CASTRO KİMDİR?

Raul Castro, Che Guevara ile Fidel Castro'yu tanıştıran kişidir. Küba direnişinde büyük rol almıştır. Küba Devrimi sürecinde Che Guevara ve ağabeyi Fidel Castro'yla beraber "comandante" yani binbaşı unvanına sahip 3 kişiden biridir. Küba'daki 5 kahramandan biridir.

Ağabeyi Fidel Castro, 31 Temmuz 2006 tarihinde mide ve bağırsak yolundan ameliyat olduğunda yetkilerini geçici olarak kardeşine devretmişti. 24 Şubat 2008 tarihine kadar bu görevini vekaleten sürdürdü. Bu tarihten itibaren de asaleten Küba Devlet Başkanı ve Küba Komünist Partisi Birinci Sekreteri olarak görev yapmıştı. Raul Castro, bugün yoplanan Küba Komünist Partisi'nin 8. Kongresinde yerini Miguel Díaz-Canel'e bıraktı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı