Resmi Gazete'de yayımlandı: Birçok kentte acele kamulaştırma kararları

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre; Adana, Aydın, Kastamonu, Konya, Nevşehir, Denizli, Afyonkarahisar ve Sinop'ta bazı taşınmazlar, enerji projeleri için devlet kurumları tarafından acele kamulaştırılacak.

Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılacak enerji projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Resmi Gazete'de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararlara göre; Adana, Aydın, Kastamonu, Konya ve Nevşehir'de yapılacak enerji nakil hatları sebebiyle güzergaha isabet eden taşınmazlar kamulaştırılacak. Kararda belirtilen taşınmazları Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü kamulaştıracak.

AA'nın aktardığına göre, Türkiye Elektrik İletim AŞ'ye (TEİAŞ) ait Çiftlikköy GIS İrtibatları Projesi kapsamında bazı taşınmazların direk yerleri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle kamulaştırılması yapılacak.

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde kurulacak Greeneco JES-3 ve Greeneco JES-7 Elektrik Üretim Tesisleri için, Sinop'ta da Hamsi Rüzgar Enerji Santrali'nin yapımı için bazı taşınmazlar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılacak. EPDK ayrıca Şanlıurfa Birecik Organize Sanayi Bölgesi'ne doğal gaz arzı için gerekli olan bazı taşınmazları tapuda Hazine adına tescil etmek üzere acele kamulaştıracak.

Afyonkarahisar'da Sinanpaşa Belediye Başkanlığı, ilçede bazı köylerde yer alan taşınmazları "Afyonkarahisar Merkez II. Organize Sanayi Bölgesi" için kamulaştıracak.

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı