Rusya'da koronavirüs şakası ortalığı karıştırdı

Çin'de ortaya çıkan koronavirüsü kullanarak şaka yapan Rus genç, büyük tepki çekti.

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyada tedirginliğe neden olan koronavirüsü kullanarak şaka yapan Rus genç, tepki topladı. Yargılanması isteniyor.

İHA'nın haberine göre; 2019'un Aralık ayında Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve giderek çok sayıda ülkeye yayılan korona virüsü ile ilgili Rusya'da bir gencin yaptığı şaka ortalığı karıştırdı. Yaptığı şakaları kayda alarak sosyal medya hesabı üzerinden yayınlayan genç, koronavirüsüne yakalanmış bir hastayı taklit etti. Rusya'nın Çelyabinsk bölgesindeki Magnitogorsk şehir merkezinde arkadaşlarıyla birlikte hazırlıklarını tamamlayan genç, ağzına maske taktıktan sonra yürümeye başladı. Bir süre sonra yere yığılan gencin başında toplananlar olayın şaka olduğunu anlamadan gençle ilgilenmeye çalıştı. Bir süre şakacı gencin ayarladığı 2 kişi minibüsle gelerek sözde genci hastaneye kaldırdı. Özel kıyafetlerle genci sedyeyle alan kişiler araca yükledikleri genci götürdü. O anlar genç tarafından sosyal medyaya yüklendi ve hızla yayıldı.

Görüntüleri izleyen vatandaşlar, ciddi bir durumda şaka yapan ve bundan kazanç sağlamaya çalışan gencin yargılanması gerektiğini savunarak savcılara çağrıda bulundu.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, ülke genelindeki tüm kent, eyalet, özerk bölge ve özel idari bölgelerde etkili olan salgın yüzünden yaşamını yitirenlerin sayısı 170’e ulaştı.

Salgından etkilenen kişi sayısı 1370’inin durumu ağır olmak üzere 7 bin 711’e çıktı. Virüs taşıdığı şüpheli olan kişi sayısı 12 bin 167 olarak açıklanırken, koronavirüs teşhisi konulan kişilerle temas ettikleri gerekçesiyle müşahede altına alınanlar 81 bin 947 oldu.

Ayrıca Çin anakarası dışında virüs teşhisli hasta sayısı Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 10, Makau Özel İdari Bölgesi'nde 7’ye yükseldi.

Son 24 saatte ülke genelinde 1737 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken, 38 can kaybı yaşandı. Bugüne kadar taburcu edilen hasta sayısı ise 124 oldu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı İran’da gergin bekleyiş İsrail ile ticaret, tepkiler için değil ‘engelleme’ yüzünden kısıtlanmış Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor