Rusya'da yeni hesaplamalarla Covid-19'dan can kaybı sayısı arttı

Moskova Belediyesi Sağlık Departmanı’ndan yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığının yeni yöntemi ile yapılan hesap sonucunda Moskova’da mayısta Covid-19 kaynaklı ölü sayısının 5 bin 260 olduğu kaydedildi

Başkent Moskova’da doktorlar ve uzmanlar, Covid-19 ölüm vakalarıyla ilgili olarak yeni bir hesaplama yöntemi uygulamaya başladı.

AA'nın haberine göre, Moskova Belediyesi Sağlık Departmanı’ndan yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığının yeni yöntemi ile yapılan hesap sonucunda Moskova’da mayısta Covid-19 kaynaklı ölü sayısının 5 bin 260 olduğu kaydedildi.

Covid-19’un ölüme yol açabilecek diğer hastalıkları hızlandırdığı hatırlatılan açıklamada, “Mayıs ayında Covid-19 testi pozitif çıkan 2 bin 503 kişi başka sebeplerden dolayı hayatını kaybetti. Doğrudan Covid-19 nedeniyle 2 bin 757 kişi öldü” ifadesi kullanıldı.

Daha önce Moskova’da mayısta Covid-19 kaynaklı toplam bin 895 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Böylece Covid-19 kaynaklı ölümlerin açıklanandan 3 bin 365 daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Bu açıklamalar ışığında Rusya’daki Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 9 bin 723’e ulaştı.

Rus basınında çıkan bazı haberlere göre ise ülkenin diğer bölgelerinde de bu yöntemle hesap yapılmasıyla ülkedeki toplam ölü sayısının açıklanan rakamlardan daha yüksek olacağı savunuluyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İngiltere'de yerel seçimler: İşçi Partisi yükseldi, Muhafazakâr Parti geriledi Türk ihracatçılar, İsrail'le ticaret yasağını delmenin yolunu arıyor Eurovision'da Filistin bayrağı kararı İspanya 'Ulusal Boğa Güreşleri Ödülü'nü kaldırdı 88 Demokrat Kongre üyesinden Biden'a 'İsrail' mektubu: Silah satışını gözden geçirin