Rusya’dan Danimarka’ya ‘Sovyet Ordusu’ yanıtı: Tarihin çarpıtılması dikkatimizi çekti

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Danimarka'nın, Kızıl Ordu birliklerinin 1946'da Bornholm Adası'ndan çekilmesinin ardından özgürlüğe kavuştukları yönündeki açıklamanın ‘tarihin çarpıtılması’ olduğunu belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bugünkü basın toplantısında, Danimarka tarafından yapılan "Sovyet Ordusu’nun 1946 yılında adadan çekildikten sonra özgürlüğe kavuştuk" açıklamasına yanıt verdi.

Rus karşıtı yaklaşımların Danimarka tarafından tutarlı bir şekilde iletilmesi dikkatimizi çekti diyen Zaharova, "Danimarka yetkililerinin, 2. Dünya Savaşı'nın tarihsel hafızasını koruma bağlamında, Rus karşıtı yaklaşımları tutarlı biçimde ilerletmesi dikkatimizi çekti. Danimarka Savunma Bakanlığı, Sovyet ordu birliklerinin Bornholm Adası'ndan çekilmesinin 75. yıldönümüyle ilgili olarak sosyal medya yaptığı paylaşımlarında, kraliyetin ancak Sovyet askerler 1946’da adadan çekildikten sonra özgürlüğe kavuştuğunu ifade etti. Bu tür ifadeler, tarihi gerçeğin kasıtlı olarak çarpıtılmasının bir örneğidir sadece" ifadelerini kullandı.

"SOVYET ORDUSUNUN ADADAKİ VARLIĞI NAZİ İŞGALİNİ DURDURMAK İÇİNDİ"

Sputnik Türkçe’nin aktardığına göre, Kızıl Ordu'nun 1945 yılının mayıs ayındaki operasyonun, Bornholm Adası'nı Nazi işgalinden kurtarmaya yönelik olduğunun altını çizen Zaharova, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilindiği gibi, adaya 12 bin kişilik Alman garnizonu konuşlandırılmıştı. Bu garnizon teslim olmayı reddediyordu. Danimarka tarafı, Almanya ile askeri sorun çözüme kavuşturuluncaya kadar Sovyet ordu birliklerinin Bornholm'da kalacağı konusunda bilgilendirilmişti. Sovyet ve Danimarka kaynaklarında bunun sayısız teyidi var."

"Kopenhag, tarihi yeniden yazma, mevcut siyasi ortama uymayan sayfaları içinden koparıp atma çabası içinde bilinçli olarak gerçekleri çarpıtıyor" diyen sözcü, "Bu hileler, Hitler Almanya’sının Sovyetler Birliği’ne saldırının 80. yıldönümünde özellikle alaycı görünüyor. Tarihi gerçekleri bu şekilde manipüle etmek olmaz" dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Hedefteki Sanchez için ‘Görevde kal’ protestosu Batı’da savaş yorgunluğu: Biden-Scholz Planı Avrupa’nın vatansız azınlığı: Çingeneler Vatandaşlık konusunda karar Korona krizinin Berlin’de kente etkisi: Havalı kentlerden, konforlu evlere...