‘S-400 konusunda duruşumuz net’

Türkiye, Trump sonrası ABD ile ‘yeni sayfa’ açma çabalarına girişse de yeni Başkan Joe Biden ile ilişkiler gergin başladı. Pentagon, Türkiye’ye Rusya’dan satın aldığı hava savunma sistemi S-400’lerden vazgeçmesi çağrısı yaparak, “duruşumuz değişmedi” dedi.

HABER MERKEZİ

ABD hükümeti Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sisteminden vazgeçmesi yönündeki çağrısını tekrarladı. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby Washington'da düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'lere ilişkin bir soruya yanıt verdi.

S-400'lere işaret ederek, Bu konudaki duruşumuz değişmedi diyen Pentagon Sözcüsü Kirby, "Türkiye'ye S-400 sistemini elinde tutmama çağrısı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

‘Türkiye'nin uzun yıllardır değerli bir NATO müttefiki’ olduğunu söyleyen Kirby, ancak S-400 hava savunma sistemi satın alma kararının Türkiye'nin ABD ve NATO müttefiki olarak taahhütleri ile uyuşmadığını savundu.

Kirby sözlerini şöyle sürdürdü: "Son 10 yılda Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri'nden Patriot savunma sistemi almak için çok sayıda fırsatı oldu ama bunun yerine Rusya'ya gelir, erişim ve nüfuz sağlayan S-400'leri satın almayı tercih etti."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İşgalciler ve saltanatçılar kaybedecek Gençlere düşman rejim Gültan Kışanak Diyarbakır'da: Arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşuncaya kadar biz de özgür değiliz Gençler direniyor 19 Mayıs direnişi ulusallaştırdı