Samsun Gezi Davası’nda ceza yağdı: Gezi’yi savunmaya devam edeceğiz

Samsun’da Gezi direnişine katılan 39 kişi hakkında açılan dava, 10 yıl sonra sonuçlandı. Mahkeme, 39 kişiye hapis cezası verdi. Yurttaşların avukatlığını yapan Barış Barışık, "Gezi’yi savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Aycan KARADAĞ

Samsun’da 1 Haziran 2013 yılında Gezi eylemine katılan 39 kişiye açılan dava, 10 yıl sonra sonuçlandı. Samsun 4. Asliye Mahkemesi’nde görülen davada 39 kişi, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek' ve ‘Kamu görevlisine direnme’ suçlarından yargılandı.

Mahkeme, 10 ay ile 3 yıl 1 ay 15 gün arasında değişen hapis cezalarına hükmetti. Cezaların büyük kısmını sanıkların adli sicil kayıtları dikkate alınarak suç işlemeyeceğine dair kanaat oluşmayacağı gerekçesiyle ertelenmedi.

"KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ"

Yurttaşların avukatlığını yapan Barış Barışık, BirGün’e yaptığı açıklamada, "Bu dosya zaman aşımına uğramış bir dosya. Yargılamanın düşmesi gerekirken, cezalar verildi. Hükmedilen cezalar anayasa ve uluslararası sözleşmeler dahil olmak üzere hukuka aykırıdır. İtirazlarımızı yapacağız. Kararı bozacağız" dedi.

Avukat Barışık şunları dile getirdi: "Türkiye’de milyonlarca yurttaş, Gezi eylemlerine katıldı. İnsanlar hakları ve talepleri için mücadele etti. Gezi vicdandır. Bu kararının Gezi’yle hesaplaşma olduğunu biliyoruz. Gezi’yi savunmaya devam edeceğiz."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Çorlu Tren Katliamı davasında karar verildi Menzilcilerin kavgası, deprem dönemindeki vurgunu ortaya serdi: "Deliller karartıldı, yargı seyretti" Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a 'Audi A6' marka yeni makam aracı alındı İsmailağa Cemaati'nde liderlik kavgası: Cübbeli Ahmet'ten açıklama Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı: Toz taşınımı ve sağanak bekleniyor