Savunma yürüdü

BirGün/Ege

İzmir Barosu meslekte yaşanan sorunlara dikkat çekmek üzere 5 Nisan Avukatlar Günü’nde İzmir Adliyesi’nden İzmir Adliyesi Ek Hizmet Binası’na cübbeli bir yürüyüş gerçekleştirdi. İzmir Adliyesi Ek Hizmet Binası önünde yürüyüşü sonlandıran meslektaşlarına seslenen İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel şunları söyledi:

“Avukatlar, adliyeler arasında mekik dokuyor. Duruşmadan duruşmaya yetişebilmek için. Bu yalnızca avukat için bir eziyet değil, yurttaşın hak arama özgürlüğünün de ihlal edilmesi. Yurttaşın adalete erişiminin önüne konulmuş bir engel. Köprülere, garanti ücret biçenler; şehir hastaneleri için hasta garantisi verenler; adalete, avukata, yargıya tek binayı çok görüyorlar hem de Türkiye’nin üçüncü büyük kentine. Yalnızca ek binalar değil temelde sorunumuz. Adli yardım ve CMK ücretleri de. Üç ay beş ay geriden geliyor ücret ödemeleri.”

Yücel, “‘Biz avukatlar, bireylerin hak ve adalet sorununu mesleğimizin temel sorunlarından, toplumun demokrasi ve özgürlük sorununu ise avukatların özgürlüğünden ayrı düşünmüyoruz.’ Bu sözleri tarihe sahip çıkmak isterken Dört Ayaklı Minare’nin altında katledilen Tahir Elçi söyledi. Bizden hiç hazzetmediler. Duruşma salonlarından atmaya kalktılar, gözaltına almaya çalıştılar, davalar açtılar. Dönün bakın tarih karar verenleri değil, savunmaları yazar, avukatları yazar” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yol bakımı için doğa talanı Özel bölgeye RES yapılacak TR İnter Tekstil işçileri mücadeleyi kazandı Lezita fabrikasında işçiler greve çıktı Datça’daki yasak Meclis gündemine taşındı