Şehir Tiyatroları sınavında usulsüzlük iddiası

Şehir Tiyatrosu kurmak için çalışma başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen eleme sınavlarında adayların usulsüz şekilde elendiği iddia edildi.

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulması planlanan, İzmir Şehir Tiyatrosu için 16 kadrolu, 20 stajyer oyuncunun yanı sıra çok sayıda teknik personelin de alınacağının duyuruldu. Sınava başvuran 850 kişiden 700'ünün usulsüz şekilde elendiği ileri sürüldü.

Sınav için Mersin'den gelen ismini vermek istemeyen bir oyuncu, pandemi döneminde işsizliğin, güvencesizliğin ortasına düşmüş oyuncuların zar zor başka şehirlerden gelerek sınava girmeye çalıştığını belirterek, "Sınav öncesi mesaj ile 30 Haziran akşam 21.00'dan sonra ilk aşamayı geçip geçmediğimizi bildireceklerini söylediler. Öyle de oldu ama sınavda sergilenen tutum bu bilgi birleşince büyük bir güven sorunu oluşuyor. O zaman acaba önceden belli miydi kimi alacakları diye düşünüyorsunuz. 1 dakika içinde mülakata giren kişi hakkında bilgi edinmeleri çok zor. Bazı kişilere önce olumsuz sonra olumlu olduğu yönünde iki mesaj gittiğini öğrendik" dedi.

Sınavın 3 aşamadan oluşacağı bilgisini veren oyuncu, "Bizim girdiğimiz ilk aşamaydı ve elendik. Bildiğim kadarıyla büyük bir çoğunluk elendi. İkinci aşamada ise adaylar tiratları oynayacaktı. Biz bu aşamaya kalamadığımız için tiratlarımızı oynayamadık. Sonrasında bir üçüncü aşama daha olacağı yazıyor duyuru metninde ama tüm bu tepkiler ilk aşamadan sonra oldu" diye konuştu.

Sınava giren birçok kişi sosyal medya üzerinden tepki gösterirken, sınavın üstün körü yapıldığını ve başvuru yapan oyuncuların neredeyse tamamının oyunculuk performansları bile izlenmeden yalnızca şarkı performansları üzerinden elendiğini ifade etti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İzmir’in 1 Mayıs tarihi Çanakkale kül soluyacak Özel bölgeye RES yapılacak Kaderine terk edilen köy okulları yeniden açılmalı İzmir’de 1 Mayıs’a çağrı: Umutlarımızı ve taleplerimizi dile getireceğiz