Selahattin Karataş  yıldızlara uğurlandı

68 kuşağından beri devrimci mücadelenin içinde olan Selahattin Karataş, son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Merkezi

Devrimci mücadelenin 68 kuşağından beri içinde olan Selahattin Karataş dün yıldızlara uğurlandı.

SOL Parti Avcılar İlçe Örgütü önünde yapılan törenle uğurlanan Karataş’ı yol arkadaşları ve dostları uğurladı. Törende bir konuşma yapan SOL Parti PM Üyesi Alper Taş şunları söyledi: “Selahattin Karataş 68’den günümüze mütevazı bir neferiydi. Ömrü mücadele içinde geçti. Devrimci mücadelenin parlayan yıldızlarındandı. Yıldızlar asla kaybolmaz. O her zaman bizimle olacak.”

68 kuşağından beri devrimci mücadelenin içinde olan Karataş 12 Mart muhtırası döneminde THKP-C davasından yargılanarak cezaevine girdi. 1974 affı ile cezaevinden çıkan Karataş Devrimci Yol saflarında mücadeleye devam etti. Karataş, Devrimci Yol dergisinin dağıtım grubu olan Emek dağıtım grubunda görev aldı. 12 Eylül Darbesi’nden sonra tutuklanarak Mamak cezaevinde konulan Karataş, İç Anadolu Bölgesi örgütlenme çalışmalarından dolayı yargılanarak yıllarca cezaevinde kaldı.

Karataş, Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) kuruluşundan itibaren içinde yer aldı. Karataş iki yıl önce ÖDP SOL Parti ismini alınca mücadelesine burada devam etti.

Karataş, ayrıca gözaltında kayıpların bulunması ve katillerinden hesap sorulması için uzun yıllardır mücadele yürüten Cumartesi Anneleri’nin eylemlerinin aktif katılımcılarından biriydi. Karataş'ın cenaze törenine uzun yıllar dayanışma içinde olduğu Cumartesi Anneleri tarafından da çelenk gönderildi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı