Serdar Sandal 500 gününü anlattı: İsrafla mücadele ettik, ayda 3.5 milyon TL tasarruf yaptık

İzmir’in Bayraklı Belediye Başkanı Serdal Sandal görevdeki 500 günde yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Sandal, “Hangi siyasi partiden olursa olsun vatandaşlarımızla birlikte Bayraklı’yı yeniden inşa etmek istiyoruz” dedi.

BİRGÜN EGE

31 Mart 2019 seçimlerinde CHP'den Bayraklı Belediye Başkanı seçilen Serdal Sandal, görevde geride bıraktığı 500 günü anlattı. Tepekule Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP PM Üyeleri Rıfat Nalbantoğlu ve Devrim Barış Çelik, CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç katıldı.

Göreve geldiğinden bu yana ilçedeki 5 temel soruna odaklandıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Bir kentin sorunlarını çözebilmek için ne yapacağınızı önceden belirlemeniz gerekiyor. Biz 5 temel soruna odaklandık. Kent kimliği, altyapı, yoksulluk, eğitim ve 5 bin yıllık Smyrna’nın gün yüzüne çıkması. Bunları çözmek için hazırlığınızın olması gerekiyor. Paydaşlarımızla barışmak gerekiyordu. En önemli paydaşımız Büyükşehir ile ilişkilerimizi tam da istediğimiz seviye getirdik. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla Bayraklı’nın menfaatine olduğu sürece barış içerisinde olacağız" açıklamasında bulundu.

Bayraklı için üzerlerine düşüeni yapacaklarını gerçekleştireceklerini söyleyen Sandal, "Muhtarlarımız, STK’lar önemli paydaşlarımız. Hangi siyasi partiden olursa olsun vatandaşlarımızla Bayraklı’yı yeniden inşa etmek istiyoruz. Sizin destekleriniz ve pozitif eleştirilerinizi bizim çalışma azmimizi daha da arttıracaktır. Biz seçim kampanyamızda Bayraklılı vatandaşlarımıza bir söz verdik. Başkanlığımız sürecinde bir vatandaşımız yatağa aç giriyorsa bir öğrenci maddi sıkıntılardan dolayı eğitimini aksatıyorsa o koltuk bize haram olsun. Eğitim olarak bir belediye dershanemizden Türkiye 28'incisi çıktı. BAYSEM'deki öğretmenlerimiz online eğitime Türkiye'de ilk defa geçtiler. Şimdi de Türkiye'de bir ilk olan TVBEK'i gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı.

133 MİLYON BORÇ ÖDEDİK

Görevde olduğu süre boyunca aylık 3,5 milyon lira tasarruf yaptıklarını kaydeden Sandal, “Göreve geldiğimiz günden itibaren israfla mücadele ettik. İhale komisyonumuzu oluşturarak, ihaleleri canlı yayınladık. Göreve geldiğimizde ekonomik kriz vardı, ardından pandemi dönemi başladı. Kredi çekmeden 250 milyona yakın borcun toplamda 133 milyonunu ödeyerek personel ücretlerimizi de yatırarak mali disiplini sağladığımızı düşünüyorum. Büyükşehir öncülüğünde 123 bin 770 ton asfalt döktük. Büyükşehir Belediyemiz ilçemize 140 milyon yatırım yaptı. Sosyal yardımlarımızla, 21 bin aileye dokunduk. Gıda işletmelerinin tüketilebilir fazla gıdalarını toplayıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bayraklılı çocuklara yaklaşık 15 bin adet kutu süt dağıttık” diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yol bakımı için doğa talanı Özel bölgeye RES yapılacak Sinpaş, Kızılbük’ü talanda ısrarcı: ‘Revize’ planla yeniden başvuru! Uzaktan eğitim pek çok sorunu beraberinde getirdi İzmir depremi: Yıkılan binalar neden Bayraklı ve Bornova’da?