Şi Cinping maskeyle halkın arasına karıştı

Dış Haberler Servisi

Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1016’ya yükseldi. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, koronavirüs salgınına ilk kez dikkati çeken Doktor Li Vınliang’ın virüs nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından ilk defa halkın karşısına çıktı.

Başkent Pekin’in Çaoyang bölgesini ziyaret eden Şi, salgını önleme ve kontrol çalışmalarını denetledi. Şi’nin yetkililerden bilgi aldığı ve ateşinin ölçüldüğü maskeli fotoğrafları da basında yer aldı.

Şi, 3 Şubat’ta aralarında Başbakan Li Kıçiang ve ülkenin en üst düzey yasama mekanizması Ulusal Halk Kongresi’nin Başkanı Li Canşu’nun bulunduğu Politbüro Daimi Komitesi’ni ‘koronavirüs’ gündemiyle toplamıştı. ‘Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışma grubu’nun çalışmalarına ilişkin bilgi alan Şi, salgının önlenmesine yönelik çalışmaların güçlendirilmesi gerektiğini söylemişti.

BİR GÜNDE 108 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan koronavirüs nedeniyle bir günde hayatını kaybeden kişi sayısında bir ilk yaşandı. Çin’de yetkililer, koronavirüsün ortaya çıktığı Hubei eyaletinde önceki gün 108 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayarak bu sayının rekor olduğunu belirtti.

Ülkede koronavirüsten ölenlerin sayısı ise 1016’ya ulaştı. Çin dışında ise Hong Kong ve Filipinler’de birer kişi hayatını kaybetmişti. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’na göre, ülkede 42 bin 638 kişide koronavirüs tespit edildi. Virüs, Çin haricinde şu ana kadar 24 ülkede 319 kişide görüldü.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı İran’da gergin bekleyiş İsrail ile ticaret, tepkiler için değil ‘engelleme’ yüzünden kısıtlanmış Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor