Snowden’dan Birleşmiş Milletler’e ‘Assange’ hatırlatması

Eski NSA çalışanı Edward Snowden, Birleşmiş Milletler (BM) uzmanlarının, Wikileaks kurucusu Julian Assange’ın olası gözaltının insan hakları ihlali olduğu yönündeki açıklamalarını hatırlattı. Sputnik’in aktardığına göre, ABD’li eski Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) çalışanı Edward Snowden, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Julian Assange’ın Ekvador tarafından gözaltına alınmasını aydınlatan gazeteciler için önemli bir not: BM resmi olarak Assange’ın gözaltına alınmasının […]

Eski NSA çalışanı Edward Snowden, Birleşmiş Milletler (BM) uzmanlarının, Wikileaks kurucusu Julian Assange’ın olası gözaltının insan hakları ihlali olduğu yönündeki açıklamalarını hatırlattı.

Sputnik’in aktardığına göre, ABD’li eski Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) çalışanı Edward Snowden, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Julian Assange’ın Ekvador tarafından gözaltına alınmasını aydınlatan gazeteciler için önemli bir not: BM resmi olarak Assange’ın gözaltına alınmasının yargısız ve insan hakları ihlali olacağına karar vermişti. Onlar, Assange’ın serbest bırakılması çağrısını içeren açıklamaları defalarca yaymıştı” dedi.

Wikileaks’in kurucusu Julian Assange tutuklandı

Snowden, ayrıca BM uzmanlarının Londra’ya, insan haklarına uymaları ve Assange’ın Ekvador Büyükelçiliği’nden engelsiz çıkmasına izin vermeleri çağrısını içeren 21 Aralık 2018 tarihli kararının fragmanını da paylaştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri: Gözaltı sayısı bine ulaştı Öğrenciler ayakta, polis dayakta Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor