SOL Parti: Datça’yı sattırmayacağız

BirGün EGE

SOL Parti Datça İlçe Örgütü, Datça’daki özelleştirmelerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Kargı Koyu’ndan sonra şimdi de Kızlanaltın’da, 17 parsel yani 238 bin metrekare arazi talana ve tahribata peşkeş çekiliyor. Cumhurbaşkanlığı kararnameleri yetmemiş olacak ki, AKP milletvekilleri güzel Datça’mızın kıyılarını da hedef alan yeni bir ‘Çevre Kanunu Tasarısı’ hazırladı. Antik tarihi ve doğayı sermayenin rant hırsına sunan; yöre halkının giderek daha da yoksullaşmasına, yerini yurdunu, tarlasını, dükkanını satıp göç etmesine neden olacak bu yasaya geçit vermeyeceğiz” denildi.


Kıyıların halkın olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar dile getirildi: “Turizm geliri diye bize yutturmaya çalıştıkları şey birkaç büyük otel ve inşaat firmasının cebini doldurmaktan ibarettir. Kıyılarımız için derhal yöre halkının, köylüsünün, esnafının parçası olduğu sürdürülebilir bir turizm konsepti hazırlanmalıdır. CHP’li Datça Belediyesinin özelleştirme yanlısı tutumu ile bu talanın önüne geçilemez ve bu tutum kabul edilemez. Belediyeden ivedilikle, köylünün, küçük esnafın ve tüm Datça halkının çıkarlarını gözeten, kamucu çözüm önerileri bekliyoruz. Zaman, yoksulluğa ve talana son vermek için kamulaştırmayı tartışmak, hayata geçirmek zamanıdır.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İzmir’in 1 Mayıs tarihi Çanakkale kül soluyacak Kaderine terk edilen köy okulları yeniden açılmalı Özel bölgeye RES yapılacak İzmir’de 1 Mayıs’a çağrı: Umutlarımızı ve taleplerimizi dile getireceğiz