‘Sorunlar için halktan yana adım’

Aycan KARADAĞ

SOL Parti, Uşak’ta 8 Ekim tarihinde yapılacak olan Üretici Mitingi öncesi çalışmaları hızlandırdı. Parti'nin Uşak İl Örgütü, mitinge sayılı günler kala kentin ilçelerindeki pazar yerlerini ve esnafı ziyaret ediyor. Sivaslı ilçesinde yapılan çalışmalara SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer de katıldı.

İlçe merkezinde konuşma yapan yapan Başer, “8 Ekim tarihinde üreticiler, işçiler, işsizler, kadınlar, öğrenciler yani tüm emekçiler buluşacağız. Emeğimiz için bir araya geleceğiz. Her gün zamlarla uyanmaktan yorulduk. Emekçiler olarak, zenginler gibi hayata bir kez geliyoruz. O yüzden insanca yaşamak istiyoruz. Buzdolabını doldurmak istiyoruz. Gece yatağa çocuklarımız aç girmesin istiyoruz” diye konuştu.

Süreçte en çok etkilenen kesimin çiftçiler olduğunu vurgulayan Başer, şunları dile getirdi: “Mazot, gübre ve ilaç aldı başını gidiyor. Üreticiler artık üretemiyor… Peki, ne yapacağız? Seçimi mi bekleyeceğiz? Seçimin ne zaman geleceği belli değil. O yüzden hep birlikte hakkımızı aramamız gerekiyor. Şirketlerin vergi borçları siliniyor. Asıl çiftçinin vergi borcu silinsin. Çiftçiye destek verilsin. Bu işlerin çözümü çok kolay. Bir gecede bir karara bakar. Mesele halktan yana mısınız? Halktan yanaysanız eğer halkın sorunların çözmek için halktan yana adım atarsınız. O yüzden tüm Sivaslı’yı mitinge bekliyoruz. Sorunlarımızı birleşe birleşe çözeceğiz.”

SOL Parti Sivaslı İlçe Başkanı Ömür Köşger de, “Tüm Sivaslılılar olarak 8 Ekim'de tüm gücümüzle mitingde olmak için köyleri dolaşmaya, çağrıya devam edeceğiz” dedi.

***

ÜZÜM, TÜTÜN BUĞDAY BİZİM CANIMIZ

SOL Parti, Ttemmuz ayında Ordu'nun Fatsa ilçesinde gerçekleştirdiği 'Fındıkta sömürüye son' mitinginin ardından 8 Ekim'de Uşak’ta Üretici Mitingi gerçekleştirecek. “Üzüm, tütün, buğday bizim canımız” denilerek çağrısı yapılan miitng, 8 Ekim cumartesi günü saat 15.00’te Uşak Valilik Meydanı’nda düzenlenecek. Mitingte sanatçılar Tolga Çandar ve Gülseren Kılıç sahne alacak.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" CHP'den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulsun Sokakta kazanacağız Yerel seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi