Soylu'dan HÜDAPAR savunması: Diğer tarafa bıraksaydık ne yapmış olacaktık?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HÜDAPAR’ın AKP listelerinden seçime girmesine ilişkin konuştu. HDP ve CHP'nin HÜDAPAR'a teklif götürdüğünü iddia eden Soylu, "Biz HÜDAPAR'ı o tarafa bıraksaydık ne yapmış olacaktık?" diye sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen Hür Dava Partisi’nin (HÜDAPAR) AKP listelerinden seçime girmesine ilişkin, "Bu seçimin kendine ait bir gelecek beka meselesi olduğunu biraz önceden beri tartışıyoruz. HÜDAPAR meselesine böyle bakın" dedi.

Soylu, şöyle devam etti: "Bir HDP var. PKK'ya endeksli HDP. Bir de HÜDAPAR var. Biz HÜDAPAR'ı bizi destekleyecek noktaya almasak, HÜDAPAR'a kim teklif yaptı? HDP, CHP yaptı mı? Yaptı. Biz HÜDAPAR'ı o tarafa bıraksaydık ne yapmış olacaktık? HDP muhafazakar değerlerden uzak, seküler bir yapı. Birtakım dini duyarlılıklardan uzak siyasi parti."

14 Mayıs seçimlerinde İstanbul’dan milletvekili seçilen Soylu, Habertürk televizyonundaki canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu, soruları yanıtladı.

"HÜDAPAR, ANTİ-AMERİKANCI BİR SİYASİ PARTİDİR"

Soylu, HÜDAPAR’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik desteğine ilişkin bir soruya, "HÜDAPAR, Anti-Amerikancı bir siyasi partidir. Ben 7 yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum. Benim görevim Türkiye'deki terör ve terör unsurlarını izlemektir. DEAŞ'tan FETÖ'ye kadar. Başarılı olduk mu olmadık mı takdir milletindir. Bu takdire göre bir şey söylemek istiyorum. HÜDAPAR'ın terörle en ufak bir ilişkisi, iltisakı ve irtibatı söz konusu değildir. Benim dönemim içerisinde bir tek izine rastlamış değilim. Bu kadar açık ve nettir" yanıtını verdi.

Muhalefetin, devletin imkanlarını kullananlarla rekabet ettikleri ve bu yönüyle seçimlerde adil bir yarış olmadığına yönelik eleştirilerine Soylu, "Seçimin buna ait bir değerlendirilmesi yapılması sadece bir seçim bahanesinin mazereti olarak ortaya konuldu" ifadesini kullandı.

Soylu, "(14 Mayıs'taki) Seçim sonuçları ne gösterdi bize?" sorusuna, "Millet İttifakı seçime giderken çok önemli bir önermeyle gitti. Bütün Türkiye'ye bir öneride bulundu. 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni ortadan kaldıracağım.' dedi. Millet 14 Mayıs'ta 'Senin bu önerini kabul etmiyorum.' dedi. Dikkat edin, 'Rafa kaldırıyorum.' demedi, 'Ortadan kaldırıyorum' dedi" yanıtını verdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı