‘Sularımız Katar’a peşkeş çekiliyor’

HABER MERKEZİ

Katar’la yapılan su kaynakları anlaşmasına tepkiler sürüyor. Türkiye-Katar Su Yönetimi Mutabakatı’nın ülkenin geleceğini tehdit ettiğine dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “İktidar, ülkemizin ve halkımızın ulusal su varlıklarının kullanımını Katar’a peşkeş çekmeye hazırlanıyor!” dedi.

Yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının, ‘gelir getirmeyen suların azaltılması’ maddesiyle Katar’a sunulduğunu, bazı nehirlerin, ırmakların kullanım hakkının Cumhurbaşkanı kararıyla 49-99 yıllığına Katar’a verilmesinin planlandığını belirten Toprak, şu görüşleri dile getirdi:


“Cumhurbaşkanı kararıyla onaylanıp yürürlüğe konulan mutabakat zaptının içeriğine bakıldığında, su yönetimi adı altında ulusal su kaynaklarımızın ‘ticarileştirilerek’ Katar’ın çıkarlarına hizmet edecek şekilde kullanımına olanak sağlandığı görülüyor. Beş yıllık bu anlaşmaya, taraflar aralarında anlaşarak yeni maddeler ekleyebilecek. Süre bitiminden 3 ay önce taraflar bir bildirimde bulunmaz ise otomatik olarak beş yıl uzayacak.”

Geleceğimiz için risk

Türkiye’nin su kaynaklarının kullanım hakkının Katar’a sunulması karşılığında Katar’ın Türkiye’ye parasal-finansal destek sağlaması beklendiğini ifade eden Toprak, “Su kaynaklarının yönetiminin Katar’a altın tepside sunulması, ülke insanının en hayati gereksinmesinin, tarımın, çiftçinin, üreticinin, hidroelektrik enerji üretiminin para karşılığında yabancı bir ülkeye ipotek edilmesi, Türkiye’nin varlığının ve geleceğinin riske atılmasıdır” değerlendirmesini yaptı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" CHP'den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulsun Sokakta kazanacağız Yerel seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi