Suriye’de ABD üssüne roket saldırısı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye’de koalisyon güçlerine roket saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Komutanlık tarafından yapılan açıklamada, "Bu tür saldırılar bölgenin zorla kazandığı istikrar ve güvenli ortamı riske atıyor" ifadelerine yer verilirken saldırının kim tarafından yapıldığı belirtilmedi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye’nin Deryrizor ilinde doğusunda konuşlu koalisyon güçlerine yönelik roket saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

CENTCOM’dan yapılan yazılı açıklamada, Deyrizor’un doğu kırsalında koalisyon güçlerinin konuşlu olduğu Koniko Petrol Üssü'ne yerel saatle 09.00’da iki roket atıldığı, saldırıda koalisyon askerleri ve üssün herhangi bir zarar görmediği bildirildi.

CENTCOM SÖZCÜSÜ: GÜVENLİ ORTAMI RİSKE ATIYOR

CENTCOM sözcüsü Joe Buccino,"Koalisyon üslerine ve sivil yerleşim yerlerine düzenlenen bu tür saldırılar bölgenin zorla kazandığı istikrar ve güvenli ortamı riske atıyor." ifadelerini kullandı.

Açıklamada roket saldırısının kim tarafından yapıldığı bilgisi yer almadı.

Fırat'ın batısında el-Muhasan, el-Meyadin ve el-Bukemal yerleşimlerinde İranlı ve İran destekli milislerin bulunduğu biliniyor.

(AA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı İran’da gergin bekleyiş İsrail ile ticaret, tepkiler için değil ‘engelleme’ yüzünden kısıtlanmış Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor