Suriye konulu dörtlü zirve sona erdi

NATO İttifakı'nın kuruluşunun 70'inci yıl dönümü dolayısıyla Londra'da düzenlenecek NATO Liderler Toplantısı bugün Birleşik Krallık'ta başladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya ve İngiltere başbakanlarının katılımıyla Suriye konulu Dörtlü Zirve, Londra'da gerçekleştirildi.

Erdoğan, İngiltere, Fransa ve Almanya liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek Dörtlü Zirve’ye katılmak üzere 10 Downing Street’teki Başbakanlık binasına geldi. Suriye ve Libya başta olmak üzere bölgesel gelişmelerin ele alınacağı dörtlü zirve sona erdi.

Erdoğan, Macron, Merkel ve Johnson'ın katılımıyla Suriye konulu Dörtlü Zirve, 50 dakika sürdü. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

Erdoğan toplantının ardından, "Gayet iyi geçti" yorumunda bulundu.

Macron ise, "Türk halkına saygım var, Türkiye büyük bir ülke. Fransa ve Avrupa'nın çıkarlarını korumaya çalışıyorum. Suriye'de çözüm için görüşmelerimiz sürüyor" açıklamasında bulundu.

Merkel, ''İyi ve yararlı bir görüşme yaptık. Bu görüşmeler çok önemli ve ikili görüşmelerle sürdürülebilir. Aramızdaki görüş ayrılıklarını konuşmamız gerekiyor. Fikir ayrılıklarımıza rağmen NATO Liderler Zirvesi konusunda iyimserim'' şeklinde konuştu.

4’lü zirve sonrası yapılan ortak açıklama,“İdlib dahil Suriye’nin tamamında, sivilleri hedef alan saldırıların durdurulması konusunda mutabık kalındı” ifadesi kullanıldı.

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Erdoğan-Özel görüşmesi: Gezi tutukluları talebinden sonra Yılmaz Tunç görüşmeye çağrılmış DEM Parti'den CHP'ye ziyaret: Özgür Özel'den Erdoğan görüşmesi hakkında açıklama Lanet olası radikaller! Halk dümenin başına geçti Yasaklı 1 Mayıs'tan 2 gün sonra: Erdoğan "yumuşama" dedi