Tahir Elçi öldürülmesinin 4'üncü yıl dönümünde Diyabakır'da anıldı

Diyarbakır Baro Başkanı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) kurucularından Avukat Tahir Elçi öldürülmesinin 4'üncü yıl dönümünde Diyabakır'da anıldı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015'te öldürüldüğü yer olan Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare'nin önünde anıldı.

Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, çok sayıda baro başkanı, avukatlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı anmada, "Tahir Elçi cinayeti aydınlatılsın" dendi.

Türkan Elçi anmada yaptığı konuşmada, Tahir Elçi için yazdığı mektubu okudu. 'Yine Dört Ayaklı kapına geldik' diyen Elçi, "Bu dar sokakta eksilen sendin, çoğalan ölümdü. Ardından her şey biraz daha eksildi. Mesela huzurumuz hürriyetimiz umutlarımız eksildi" dedi.

NE OLMUŞTU?

Tahir Elçi, 28 Kasım 2015’te, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Dört Ayaklı Minare’nin önünde basın açıklaması sırasında silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Elçi’nin katilleri ise ölümünün üzerinden geçen 4 yıla rağmen hala bulunamadı. Öte yandan Adli Tıp Kurumu’nda çalışan Mehtap Altuğ, 3 Ağustos 2016’da verdiği ifadede Tahir Elçi cinayeti ile ilgili delilin UYAP’tan silindiğini söylemişti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) kurucularından olan Elçi, 1990’lı yıllardaki yargısız infaz, faili meçhul cinayetler, köy yakma davalarında mağdurların avukatlığını yapmış, Diyarbakır ve bölgedeki hak ihlalleriyle ilgili de birçok çalışma sürdürmüştü.

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı Taksim 1 Mayıs’la özdeştir! Erden Timur: Tarikatçı dendiği için Alevi olduğumu söylemek zorunda kaldım İktidar, hukuksuz ve keyfi 1 Mayıs yasağını sürdürüyor! Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı