Tarihi Elektrik Fabrikası'nda rant ve yapılaşma tehdidi

Tarihi Elektrik Fabrikası ve arazisinin satışına yönelik yapılan ihalenin iptali için Danıştay 13. Dairesi'ne açılan dava da reddedildi.

BERKAY SAĞOL

İzmir’deki sivil toplum örgütleri ve 8 avukatın Tarihi Elektrik Fabrikası ve arazisinin satışına yönelik yapılan ihalenin iptali için Danıştay 13. Dairesi'ne açtığı dava reddedildi.

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Tarihi Elektrik Fabrikası, Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarılmış, ihaleyi de İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Grand Plaza A.Ş. 35 milyon TL bedelle kazanmıştı. ÖİB ise ihaleyi onaylamayarak, “Özelleştirmeye sadece özel şirketler katılabilir. Kamu şirketleri katılamaz. Bu yüzden de teklifiniz uygun bulunmamıştır” şeklinde açıklama yapmıştı. Tarihi binanın ise bir vakıf aracılığıyla teknoloji ve sanayi müzesine dönüştürüleceği açıklanmıştı.

İzmir’deki sivil toplum örgütleri ve 8 avukatın Tarihi Elektrik Fabrikası ve arazisinin satışına yönelik yapılan ihalenin iptali için Danıştay 13. Dairesi'ne açtığı dava reddedildi. Dava açan avukatlardan olan Senih Özay ise davanın reddedilmesinin ardından BirGün’e yaptığı açıklamada, “Tarihi Elektrik Fabrikası için yeniden ihale yapılabilir veya direkt olarak bir vakfa verebilirler. Orada müze yapacağız söyleminin hiçbir inandırıcılığı yok. İzmirlilerin uyanık olup süreci takip etmesi lazım. Tarihi Elektrik Fabrikası’nın binası ve arazisi ranta ve yapılaşmaya kurban gidebilir” dedi.


Avukat Senih Özay

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İzmir sanata doyacak Antik dönemin unutulan ekmekleri Sancheong heyeti Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Kuşadası modern bir görünüme kavuşuyor İzmirli gazeteciler emek mücadelesi için yürüdü