TBMM 1 Ekim’e kadar tatilde

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27’nci dönem 2’inci yasama yılı çalışmalarını tamamlayarak 1 Ekim’e kadar tatile girdi. 27’nci dönemin başından bu yana TBMM Genel Kurulu bir yılda 40 kanun teklifini yasalaştırdı. Milletvekillerinin toplam 14 bin 215 soru önergesinin 5 bin 153’ü ilgili bakanlıklarca cevaplandırıldı. Bu dönem muhalefet milletvekilleri tarafından 6 genel görüşme önergesi verildi. Bu […]

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27’nci dönem 2’inci yasama yılı çalışmalarını tamamlayarak 1 Ekim’e kadar tatile girdi.

27’nci dönemin başından bu yana TBMM Genel Kurulu bir yılda 40 kanun teklifini yasalaştırdı. Milletvekillerinin toplam 14 bin 215 soru önergesinin 5 bin 153’ü ilgili bakanlıklarca cevaplandırıldı. Bu dönem muhalefet milletvekilleri tarafından 6 genel görüşme önergesi verildi. Bu önergeler Genel Kurul gündeminde bekliyor. Bu dönem 5 ayrı araştırma komisyonu kuruldu.

TBMM’nin diğer bir faaliyeti olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülke dışında görev yapmasına ilişkin olarak 5 ayrı tezkere Genel Kurul’da görüşülerek kabul edildi. Bu dönem 2017 yılı Kamu Denetçiliği Kurumu raporuna ilişkin komisyon raporu görüşüldü. TBMM’nin bir yıllık faaliyetleri bunlarla sınırlı kaldı.

Milletvekilinin aylık zammına işçi emeklisi 20 ayda ulaşabilecek
Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bir kuş sütü eksik İstanbul kirada Avrupa’nın lideri Kayalık bile rant alanı İsrafın ve şatafatın merkezi Diyanet, gazetemiz BirGün’e dava açacakmış Meteoroloji'den 18 il için sarı kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak bekleniyor