Titanik'in tartışmalı meşhur kapısı rekor fiyata satıldı

Başrollerinde Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet'in yer aldığı Titanik filminde kullanılan kapı 'Hollywood Hazineleri' müzayedesinde rekor fiyata satıldı.

James Cameron'ın yönetmenliğini yaptığı 11 Oscar ödüllü Titanik (1997) filmindeki ünlü kapı 'Hollywood Hazineleri' müzayedesinde açık artırmada satışa çıktı.

Filmde Rose (Kate Winslet) karakterinin hayatta kalmasını sağlayan kapı, 718 bin 750 dolara alıcı buldu.

Böylece 'yüzen kapı', daha önce aynı müzayedede satılan 'Indiana Jones'un kamçısı ve 'The Shining'den (Cinnet) Jack Nicholson'un baltası gibi ikonik sahne dekorlarını geride bıraktı.

GERÇEK GEMİNİN BİR PARÇASI

Müzayedede, 'yüzen kapı' parçasının, gerçekte geminin birinci sınıf bekleme salonu girişinin hemen üzerindeki kapı çerçevesinin bir parçası olduğu belirtildi.

Winslet'in filmin son sahnesinde suya inerken giydiği elbise 118 bin 750 dolara satılırken, yapımda kullanılan bir telgraf pervanesi de 81 bin 250 dolara satıldı.

TARTIŞMALI KAPI

Filmde, gemi battıktan sonra, sevgilisi Rose'u (Kate Winslet) su üzerinde kalan bir kapının üzerine çıkaran ve kendisi hayatını kaybeden Jack (Leonardo DiCaprio) karakterinin sahnesiyle de gündem olmuştu.

Birçok kişi DiCaprio’nun da kapının üzerine çıkabileceğini ve hayatta kalabileceğini savunurken kimileri kapının ikisini de tartmayacağını öne sürmüştü.

Kate Winslet konuyla ilgili Jack’in kapıya sığabileceğini ancak yüzer durumda kalamayacağını" söylemiş ve "Burada ilk kez duyuyorsunuz, evet Jack de o kapıya sığabilirdi ama batarlardı” ifadelerini kullanmıştı.

***

TİTANİK FİLMİ HAKKINDA

James Cameron'ın yönetmenlik, senaristlik, ortak yapımcılık, ve ortak kurgu yönetmenliğini yaptığı, 1997 yılı Amerikan yapımı epik, felaket, ve romantizm temalı sinema filmi.

Titanik'in batışı üzerine kurgulanan filmin başrollerini, geminin felaketle sonuçlanan ilk seyahati sırasında birbirine âşık olan farklı toplumsal sınıflara mensup iki genci canlandıran Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet paylaşıyor.

Film, tüm zamanların en çok hasılat yapan dördüncü filmi.

11 Oscar ödülü kazanarak adını sinema tarihine yazdıran film, 1997 yılında vizyona girdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Ekvador'da askeri helikopter düştü: 8 ölü Iraklı TikTok fenomeni Om Fahad öldürüldü İspanya basınında gündem Arda Güler Rusya'dan Polonya'ya 'nükleer silah' yanıtı Kamboçya'da mühimmat infilak etti: 20 asker öldü