Trump, koronavirüs önlemlerinin süresini uzattıklarını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs önlemlerinin süresini 30 Nisan'a kadar uzattıklarını bildirdi

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemlerin uygunlanma süresini 30 Nisan'a kadar uzattıklarını açıkladı.

Trump, Beyaz Saray'da Covid-19 salgınına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Virüs konusunda ciddi ilerleme kaydettiklerini belirten Trump, "Salgındaki ölüm oranlarının 2 haftaya kadar en yüksek seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. 1 Haziran'a kadar ise iyileşme sürecinde olmayı umuyoruz." diye konuştu.

Trump, Beyaz Saray'ın açıkladığı Covid-19 önlemleri konusunda yeni bir karar aldıklarını dile getirerek, "Önümüzdeki iki hafta çok önemli. Herkes üzerine düşeni yapmalı ve sosyal mesafeye dikkat etmeli. Bu kabus elbet bir gün bitecek. Covid-19 önlemlerini 30 Nisan'a kadar uzatma kararı aldık” dedi.

Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, ABD'de virüsün bulaştığı kişi sayısı 124 bin 686'ya, virüs nedeniyle ölenlerin sayısı da 2 bin 191'e ulaştı.

AA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Halifelik isteyenler sonucuna katlanır Fed faiz oranını 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu Hamas’ın, son ateşkes teklifine yarın yanıt vermesi bekleniyor Dünyada 1 Mayıs kutlamaları: İşçiler, yaşam ve barış için meydanları doldurdu Netanyahu'dan dünya liderlerine 'tutuklama emrini durdurun' çağrısı