Tüm Bel Sen kazandı

KHK ile ihraç edilen Tüm Bel Sen üye ve yöneticisi olan 60 kişinin sendika üyeliklerinin düşürülmesi talebiyle açılan dava, hukuksal süreç devam ettiği gerekçesi ile reddedildi.

KESK’e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) üye ve yöneticisi olan 60 kişinin sendika üyeliklerinin düşürülmesi talebiyle eski Tüm Bel Sen Başkanı Ömer Salih Erol tarafından dava açıldı.
Erol, “sendikaya kayyum atanması, KHK ile ihraç edilenlerin sendikadan el çektirilmesi, olağanüstü kongre düzenlenmesi” kararları alınmasını da istedi. Tüm Bel Sen’in de müdahil olduğu davada hakim, ihraç edilen üyelerin ihraç kararlarına karşı açtıkları davaların sürdüğünü belirterek davayı reddetti.

Tüm Bel Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Mümtaz Başar, “Bu sonuç bizim açımızdan önemli bir kazanımdır. KHK ile ihraç olan üyelerimiz ve sendika organlarına seçilen yöneticilerimiz devam edecek. Bu bir sendika mücadelesiydi ve sendika kazandı” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı