Türkiye-İran sınırında 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Türkiye-İran sınırında deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıkladı. Deprem, Van'dan da hissedildi.

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre, ise 5.8 büyüklüğünde olan deprem 5.0 kilometre derinlikte meydana geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremin yarattığı hasara yönelik "250 konut ve 300 ahır yıkıldı, 700 konutta da ağır hasar var" açıklamasında bulundu.

Sabah meydana gelen depremde çok sayıda evin yıkıldığı Başkale ilçesine bağlı mahallelerde, ikinci depremde de bazı evler yıkıldı, bazılarında da çatlaklar oluştu.

En çok hasarın yaşandığı Özpınar Mahallesi'nde yurttaşlar okul bahçesine kurulan çadırlara yönlendirildi. Jandarma ekipleri de yurttaşları evlere girmemeleri konusunda uyardı.

Öte yandan İran merkezli Fars haber ajansıysa sınırın İran tarafında mobil servis sağlayıcıların çalışmadığını aktarırken birçok köyde elektrik kesintilerinin yaşandığını bildirdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı