TV10 ve Can TV’nin kurucularından Hüseyin Narlı perşembe günü toprağa verilecek

TV10 ve Can TV kurucularından gazeteci Hüseyin Narlı perşembe günü toprağa verilecek. Narlı, üç yıldır kanser tedavisi görüyordu.

HABER MERKEZİ

Almanya'nın Bochum kentinde 9 Ocak akşamı yaşamını yitiren TV10 ve Can TV kurucularından gazeteci Hüseyin Narlı perşembe günü toprağa verilecek. Üç yıldır kanser tedavisi gören Narlı, Dortmund’daki Alevi Kültür Merkezi DAKME’de düzenlenecek törenin ardından Bochum’daki Hauptfriedhof mezarlığında defnedilecek. Ailesi çelenk ve çiçek gönderilmemesini bunu yerine HEYVA-SOR’a bağışta bulunulmasını istedi.

NARLI İÇİN MESAJLAR
Yaşamı mücadeleyle geçen Türkiye sosyalist hareketinin önemli isimlerinden olan Narlı’nın çalışma arkadaşlarından Şiyar Munzur, “Türkiye’deki devrimci mücadelenin öncülerinden, 30 yıldır beraber çalıştığımız, bilgisinden, öncülüğünden, yol göstericiliğinden anbean yararlandığım, son 10 yıl içinde de TV10 ve CANTV kurucularından, programcılarından ve yol göstericisi bilge Hüseyin Narlı…. Çok üzgünüm” dedi.

Mücadele arkadaşı gazeteci Suat Bozkuş, “Arkadaşım, kardeşim, yoldaşım Ökkeş Ünlübayır'ı (Hüseyin Narlı) kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Kör kurşunların, kara saplı bıçakların hep üstüne yürüdü. Hiçbirine boyun eğmedi. Üç yıldır habis illete karşı umutla, vakarla mücadele etti ama gücü yetmedi. Acımız büyük” mesajını paylaştı. Yakın mücadele arkadaşlarından Ali Mahir de Narlı’nın özgürlük mücadelesinde kesintisiz yer aldığına vurgu yaparak “Sosyalist hareketin en uzun soluklu, kararlı neferlerinden birini daha yitirmenin derin yası içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Başkanı Hüseyin Mat da yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yıllarca halkların demokratik hak mücadelesinde yeri geldi yazılarıyla, yeri geldi tv programlarıyla çok büyük emekleri olan değerli Hüseyin Narlı abimizi maalesef kaybettik. Devri asan, yattığı yer nur olsun." HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen ise "Hayatını Alevi toplumunun hak mücadelesine adayan ve medya alanında yıllardır emek veren 68 kuşağı devrimcilerinden, değerli hemşehrim Hüseyin Narlı çok erken aramızdan ayrıldı. Devri daim olsun. Işıklar içinde uyusun" dedi.

MÜCADELE DOLU BİR YAŞAM

Hüseyin Narlı (Ökkeş Ünlübayır), 1955 yılında Maraş'ın Pazarcık ilçesi Çiğli köyünde dünyaya geldi. 1970’li yılların henüz başında Maraş’ta lise yıllarında devrimci mücadeleyle tanıştı. 1972 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya bölümünde üniversite eğitimine başladı. 1974’te üyesi olduğu Türkiye Sosyalist İşçi Partisi'nde (TSİP) yönetim kuruluna seçildi. 1975 yılında ise Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Elektronik Mühendisliği bölümünde eğitimine devam etti.

Devrimci mücadelede öncülük rolü oynayan Narlı, 1977 yılında Sosyalist Gençlik Birliği'nin (SGB) kurucu kadrosunda yer aldı ve genel başkanlık görevini üstlendi. 12 Eylül faşist askeri darbe süreci sonrası 1981 yılında yoldaşlarıyla birlikte Suriye’ye geçti.

Partisi'nin Bekaa'daki faaliyetlerine katılan Narlı, 1983 yılında Avrupa’ya geçtiğinde Türkiye Komünist Partisi (Birlik) Merkez Komitesi'nde yer aldı. Tüm yaşamı devrimci mücadeleyle geçen Hüseyin Narlı, 1990’lı yılların başında Zülfikar dergisinin kuruluşunda yer alarak Avrupa Alevi Hareketi'nin de ilk öncülerinden oldu.

Avrupa'da kurulan Kürt televizyonlarına da sürekli olarak teknik destek vermiş olan Hüseyin Narlı, son 30 yılında Alevi toplumunun örgütlenme, kurumlaşma ve medya alanına adayan bir Alevi aydını ve mücadele öncüsü olarak öne çıktı. TV10 ve Can TV’nin kurucularından olan Narlı’nın ömrü mücadeleyle geçti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Hedefteki Sanchez için ‘Görevde kal’ protestosu Batı’da savaş yorgunluğu: Biden-Scholz Planı Avrupa’nın vatansız azınlığı: Çingeneler Korona krizinin Berlin’de kente etkisi: Havalı kentlerden, konforlu evlere... Ulla Jelpke: Almanya, Gülen Cemaati'nin yeni karargâhı